Τι ακριβώς συνέβη; Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ουσιαστικά επικύρωσε ότι συνεχίζεται η διαδικασία αδειοδότησης, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, με την παράταση ως τις 30 Ιουνίου για τις ΚΑΕ ΑΕΚ, Λάρισα, Άρης και Απόλλωνας Πάτρας.

Ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, ρώτησε σχετικά με το ζήτημα αυτό για το αν δηλαδή ο ΕΣΑΚΕ επιμένει στην παράταση. Ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, του απάντησε επί λέξει: «Ναι γιατί ο μοναδικός αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο ΕΣΑΚΕ και κανένας άλλος».

Βεβαίως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως τα λέει ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (που ξαφνικά έγινε «επιθετικός» ενώ ως τώρα έβλεπε τα τρένα να περνούν τάζοντας χρήματα που καμία ΚΑΕ δεν είδε) και για το λόγο αυτό η ΕΟΚ συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για το Σάββατο (25/6).
Στη διάρκεια αυτού, θα ασχοληθεί με το ζήτημα, αφού όπως είχε πρόσφατα τονίσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, η ΕΟΚ είχε κληθεί να υπογράψει ως εγγυήτρια του νόμου και ο ΕΣΑΚΕ προχωρά σε κάτι που δεν είναι σύμφωνο με το νόμο.

Είναι δεδομένο ότι η Ομοσπονδία θα αντιδράσει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, επικαλούμενη τη δέσμευση ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το νόμο.