Η Λάρισα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και «λύγισε» την αντίσταση του Προμηθέα με 62-74 . Οι φιλοξενούμενοι είχαν για πρώτο σκόρερ τον Ρας με 20 πόντους, ενώ σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι Χίκι και Σπυρόπουλος που πέτυχαν 12 και 7 πόντους με τον Λαρισαίο φόργουορντ να βάζει μεγάλα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη, ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε από την αθλητικότητα και το «μάκρος» των παικτών του Αγγέλου με αποτέλεσμα να μείνουν στους 62 πόντους με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να πετυχαίνει 13 πόντους και να είναι πρώτος σκόρερ στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας της Πάτρας.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλύτερα στα πρώτα λεπτά για τον Προμηθέα που προηγήθηκε με 7-2 και 12-6 στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα. Η Λάρισα βελτίωσε την αμυντική της εικόνα και κατάφερε να φτάσει στο – 1(15-14) με καλάθι στην λήξη από τον νεοποκτηθέντα Γκάρετ στο τέλος της πρώτης περιόδου. Από εκεί πέρα, καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει για παραπάνω από 3 πόντους με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 32-34 του ημιχρόνου, μετά από τρίποντο του Χάρις στα 31” από την λήξη. Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι με την Λάρισα να εκμεταλλεύεται το μάκρος και την αθλητικότητα της, ενώ ο Προμηθέας προσπαθούσε με την έμπειρια του να αναλάβει τα ηνία της αναμέτρησης. Το τρίποντο του Σπυρόπουλου διαμόρφωσε το 45-50 στο 27′ με την Λάρισα να βάζει δύσκολα στους Πατρινούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο – 6(51-57) στο 30′.

Η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο στις αρχές της 4ης περιόδου και με απανωτά καλάθια των Ρας και Σπυρόπουλου αύξησαν την διαφορά στο +10(51-61 στο 32′) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Το μομέντουμ άλλαξε και πάλι προς την πλευρά των γηπεδούχων που με απανωτά μεγάλα καλάθια έφτασαν στο – 3(60-63) στο 35′. Ο Μάντζαρης απάντησε με απανωτά καλάθια, αλλά η Λάρισα άντεξε και μεγάλα καλάθια από Παρκς και Σπυρόπουλο διατήρησαν το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους που δέχτηκαν μόλις δύο πόντους στα επόμενα λεπτά για να φτάσουν στη μεγάλη νίκη με το τελικό 62-76.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-34, 51-57, 62-74

Αναλυτικά στατιστικά ΕΔΩ

Tags:
A1