Ο Άρης παρουσιάστηκε σοβαρός σήμερα στο “Nick Galis Hall” για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League και κατάφερε να επικρατήσει με 74-62 απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας, αποφεύγοντας πλέον τον υποβιβασμό και εστιάζει στην προσπάθεια για τα Playoffs του πρωταθλήματος. Έτσι, οι “κίτρινοι” ανέβηκαν στο 7-14 “πιάνοντας” στην 8η θέση τους Νικαιώτες που έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση “τρέχοντας γρήγορα ένα σερί” 9-2. Οι “κίτρινοι” με πρωταγωνιστή τον 18χρονο Όμηρο Νετζήπογλου, αλλά και τους Φλιώνη και Dragicevic, ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου στο ματς στους 7 πόντους (18-11). Ο Ιωνικός Νικαίας μείωσε χάρη σε 2 βολές του Muhaymin και μάλιτσα με ένα τρίποντο του Τολιόπουλου μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (20-18) για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

2ο δεκάλεπτο

Μάλιστα, όταν άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο ο Τολιόπολος σκόραρε με τον ίδιο τρόπο μειώνοντας τη διαφορά μόλις στον πόντο (22-21) μετά από ακρετή ώρα. Οι δυο ομάδες “έσφιξαν” την άμυνά τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλο σκοράρισμα. Περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, οι Θεσσαλονικείς πήραν “αέρα” 6 πόντων (32-26) χάρη στον Milosevic, αλλά οι Χουγκάζ και Μαυροκεφαλίδης για τους Νικαιώτες με κάποιες ατομικές τους ενέργειες ισοφάρισαν στο 32-32. Οι γηπεδούχοι με δυο βολές πέρασαν μπροστά στο σκορ με 34-32 και οι δυο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια για το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

3ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι σαφώς βελτιωμένες στις επιθετικές τους λειτουργίες αντίστοιχα η κάθε μία. Σύντομα στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη με πρωταγωνιστή τον Milosevic ανέβασε τη διαφορά στους 6 πόντους (41-35). Σε εκείνο το σημείο πέρασε και πάλι στο παρκέ ο παίκτης “κλειδί” για τους “κίτρινους”, ο Όμηρος Νετζήπογλου. Με κύριο εκφραστή τον νεαρό παίκτη, ο Άρης “ανέβασε στροφές” αυξάνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους (49-39). Ωστόσο, στο τέλος της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστές τους Hollowell και Τολιόπουλο, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 8 πόντους (61-53).

4ο δεκάλεπτο

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μην βρίσκουν το “στόχο” για το καλάθι για περίπου 2 συνεχόμενα λεπτά. Σε εκείνο το σημείο, ο Little “έσπασε το ρόδι” με ένα δίποντο, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 10 πόντους (63-53). Το παιχνίδι συνεχίστηκε με παρόμοια εικόνα και από τις δυο πλευρές, με τους Θεσσαλονικείς να ευστοχούν στην επίθεσή τους χάρη στους Dragicevic και Νετζήπογλου. Με τη διαφορά του σκορ να παραμένει διψήφια μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, ο Άρης πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη εν όψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα της Basket League, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 74-62. 

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο 18χρονος Όμηρος Νετζήπογλου, ο οποίος ήταν η “ευχάριστη έκπληξη” για την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη, “σταματώντας” στους 22 πόντους με 6/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Milan Milosevic, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους και “κατέβασε” 9 ριμπάουντ, “αγγίζοντας” το “double-double”. Τέλος, αρκετά θετική ήταν και η παρουσία του Vladimir Dragicevic, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ.

Από την άλλη μεριά για τον Ιωνικό Νικαίας ξεχώρισε σήμερα με την εμφάνισή του ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, όντας βέβαια αρκετά άστοχος πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων με 2/11 σουτ. Άξιος συμπαραστάτης του με εξίσου 17 πόντους ήταν ο Jeremy Hollowell, ο οποίος έφτασε και στο “double-double” καθώς πρόσθεσε 10 ριμπάουντ. Τέλος, πολύ θετική ήταν και η εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος είχε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 34-32, 61-53, 74-62

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

To φύλλο αγώνα

Άρης-Ιωνικός Νικαίας 74-62

Διαιτητές: Α. Μάνος, Γ. Ανδρικόπουλος, Α. Αναστόπουλος
Δεκάλεπτα: 20-18, 34-32, 61-53, 74-62
Άρης (Σάββας Καμπερίδης): Σλαφτσάκης, Φλιώνης 8, Milosevic 18 (1), Χαριτόπουλος 2, Κουζέλογλου 4, Πετανίδης, Καλαϊτζίδης, Γεωργάκης, Chalmers 6 (2), Νετζήπογλου 22 (2), Dragicevic 12, Little 2.
Ιωνικός Νικαίας (Βαγγέλης Αγγέλου): Πετρόπουλος 2, Pridgett, Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Γιώτης, Μαυροκεφαλίδης 9 (1), Hollowell 17 (3), Muhaymin 4, Τολιόπουλος 17 (2), Χουγκάζ 7 (1), Holyfield 6.