Οι Νεοσμυρνιώτες κρατούσαν σφιχτά τα ηνία της αναμέτρησης για τρεις περιόδους περιορίζοντας αρκετά τον αντίπαλο στην άμυνα και με πλουραλισμό στην επίθεση ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε σε κακή μέρα τον ηγέτη της, Μποχωρίδη και σε συνδυασμό με την κακή συνολικά εικόνα φαινόταν ότι δε μπορεί να κάνει πολλά. Στην τελευταία περίοδο όμως έφερε τούμπα την κατάσταση, κατάφερε ακόμη και να περάσει μπροστά στο σκορ όμως οι επιπόλαιες επιθέσεις και η έλλειψη δημιουργίας ήταν παράγοντες που έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο και δεν επέτρεψαν στους “κίτρινους” να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, όπως και οι πολλές χαμένες βολές (12/24). Μεγάλο παιχνίδι από τον Βεργίνη (21π, 4ρ, 5ας) και Ντουρέν (19π, 3ας). Διψήφιοι και οι Σάμουελς (15π, 3ρ, 4λ), Λι (11π, 10ρ). Από πλευράς Άρη ξεχώρισαν οι Φιτζπάτρικ (14π) και Μπράουν 13π) αρκετές βοήθειες και από Ντραγκίσεβιτς (11π, 9ρ) που όμως ήταν και μοιραίος χάνοντας αρκετές βολές σε κρίσιμα σημεία.

Το ματς:

Ο Σάμουελς πήρε το…όπλο του στην αρχή του ματς με 5 σερί πόντους. Μουδιασμένο ξεκίνημα για τον Άρη, που πέτυχε το πρώτο του εύστοχο καλάθι μετά από 2 λεπτά αγώνα, απαντώντας στο μικρό σερί του Πανιωνίου με ένα δικό του 7-0. Στην συνέχεια το σκορ κόλλησε για αρκετή ώρα στο 12-12 με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν σκορ με αλεπάλληλα χαμένα καλάθια, όμως ο Φιτζπάτρικ έδωσε τρίποντο-ανάσα στους γηπεδούχους. Οι δύο ομάδες στην συνέχεια πήγαιναν πόντο-πόντο με την τελευταία περίοδο να κλείνει με 20-19 υπέρ του Άρη. Φοβερός Σάμουελς είχε 10 από τους 19 πόντους του Πανιωνίου.

Ρεσιτάλ ευστοχίας στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου και για τους δύο, με καμία ομάδα να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Το ντέρμπι συνεχίστηκε με τον Πανιώνιο να βάζει δύσκολα στους γηπεδούχους και έδειξε πως ταξίδεψε ως την Θεσσαλονίκη για να παλέψει. Η ομάδα του Γαβριήλ είχε “απενεργοποιήσει” τελείως τον Μποχωρίδη από το ξεκίνημα του αγώνα, και στο ημίχρονο είχε μείνει στο 0 και με 2 φάουλ, όμως ο Φιτζπάτρικ πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα με 4/5 τρίποντα, αλλά η συνολική εικόνα του Άρη στην άμυνα δεν ήταν καλή. Δεν πτοήθηκε όμως στηριζόμενος στην επίθεση και με κάποια σουτ στη λήξη του χρόνου κατέβασε την διαφορά στους 2 (από τους 6) και πήρε στο ημίχρονο με 47-49. Πολλές βοήθειες και από τον Βεργίνη για τους φιλοξενούμενους με 12π, και 2ας.

Οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν ένα επί μέρους σκορ 10-2 με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βεργίνη παίζοντας παράλληλα πολύ καλή άμυνα, η οποία δεν άφηνε τους γηπεδούχους να σκοράρουν και έχοντας βγάλει τον Μποχωρίδη εκτός κλίματος. Όλα αυτά οδήγησαν τον Άρη σε τάιμ-άουτ όντας στο -10. Στην συνέχεια οι “κίτρινοι” βρήκαν κάποιες λύσεις, έκαναν ένα γρήγορο 5-0 κατέβασαν την διαφορά στο μισό. H συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη με την ομάδα του Μαρκόπουλου να υστερεί σε δημιουργία και σκορ, μη μπορώντας να διασπάσει την καλή άμυνα του αντιπάλου της. Ειδικά στο ζωγραφιστό η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε μπορεί να μπει με ευκολία υστερώντας και στα ριμπάουντ. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 59-68.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα κακό νέο για τον Πανιώνιο που είδε τον Σάμουελς να πηγαίνει στον πάγκο με 4 φάουλ όμως αυτό δεν πτόησε ιδιαίτερα τους Νεοσμυρνιώτες που έπαιζαν στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια διάθεση, με τους παίκτες του Άρη να μοιάζουν εγκλωβισμένοι. Σταθερά πίσω στο σκορ οι “κίτρινοι” που δε μπορούσαν να πλησιάσουν. Δύο φάσεις όμως ήταν αρκετές για να ξυπνήσουν παίκτες και κόσμος με τον Άρη να μειώνει εν τέλει στον πόντο με 4 σερί πόντους του Μποχωρίδη ο οποίος στα δύσκολα βγήκε μπροστά με την ομάδα του να ισοφαρίζει περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος. Ο Φλιώνης έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο βάζοντας μπροστά την ομάδα του σκορ ξεσηκώνοντας παράλληλα και τους συμπαίκτες του με τον Μποχωρίδη να δηλώνει και πάλι παρών βγάζοντας καλές άμυνες, βοηθώντας και στην δημιουργία. Οι Νεοσμυρνιώτες όμως δεν τα παράτησαν και απάντησαν με ένα μικρό σερί 4-0, πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ και έβαλαν…φωτιά στο ματς. Οι Θεσσαλονικείς πετούσαν στο…καλάθι των αχρήστων αλεπάλληλες ευκαιρίες, χάνοντας πολλές βολές αστοχώντας σε λέι-απ και γενικά με κακές αποφάσεις στην επίθεση. Τελικά, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα πράγματα και η Αθηναϊκή ομάδα πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 86-80.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 27-30, 12-19, 21-18

Άρης: Μποχωρίης 6 (1), Φλιώνης 5 (1), Μιλόσεβιτς 12 (1), Ντραγκίσεβιτς 11, Μόρις 11, Φιζπάτρικ 14 (4), Μπράουν 13 (2), Σακελλαρίου, Σιδεροηλίας, Γκετσεβίτσιους 4 (1), Σλαφτσάκης 4. Βουλγαρόπουλος

Πανιώνιος: Ντουρέν 19 (2), Βεργίνης 21 (1), Καμαριανός 3 (1), Σάμουελς 15 (2), Πάσαλιτς 7 (2), Μακ Γκιλ 2, Λι 11, Καρακεχαγιάς, Τζουγαράκης, Πέτροβιτς 2, Καμπερίδης 6 (2)