Ο Ήφαιστος έκανε μια μαγική σεζόν φέτος ως την διακοπή και ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής Basket League, όλα δείχνουν όμως, ότι η επόμενη σεζόν θα βρει τον σύλλογο εκτός της πρώτης της τάξει Εθνικής κατηγορίας! Η οικογένεια Μπούμπουρα δεν βρήκε ανταπόκριση από τοπικούς φορείς κι επιχειρηματίες της Λήμνου και ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Ήφαιστο και η ομάδα οδεύει προς την αποχώρηση από την Basket League.

Το θέμα είναι γνωστό εδώ και καιρό. Η οικογένεια Μπούμπουρα είχε απογοητευθεί από την στάση ορισμένων τοπικών επιχειρηματιών και φορέων του νησιού και ήθελε να αποχωρήσει.

Ο Σπύρος Μπούμπουρας είχε ραντεβού με τον Δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Μαρινάκη, το τετ α τετ δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα και οι ιδιοκτήτες της ομάδας οδεύουν προς την έξοδο και η ομάδα οδεύει στον γκρεμό και στον υποβιβασμό είτε στην Β’ Εθνική ή στα τοπικά. Εκτός κι αν δεν βρεθεί κάποιος να πάρει τα ηνία. Τότε ο σύλλογος θα οδεύσει στην διάλυση.

Η «τρέλα» της οικογένειας

Η ομάδα πήρε ζωή χάρη στον ρομαντισμό, την τρέλα και την αγάπη της οικογένειας Μπούμπουρα για το μπάσκετ και την Λήμνο. Ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Παντελής Μπούμπουρας και ο γιος του Σπύρος δεν λογάριασαν τίποτα μπροστά στο πάθος τους αποκτήσει η Λήμνος μια σπουδαία μπασκετική ομάδα και να μπει στον μπασκετικό χάρτη.

Δαπάνησαν τεράστια ποσά, έδωσαν και την ψυχή τους και χάρισαν στο νησί τον Ήφαιστο. Δεν βρήκαν ανταπόκριση όμως. Όχι, βέβαια, από τον κόσμο. Εκείνος στάθηκε δίπλα τους και δίπλα στην ομάδα.

Η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε τα πάντα για την ομάδα. Έφτιαξε ένα πανίσχυρο ρόστερ. Έφτιαξε το γήπεδο με δικά της έξοδα. Δεν ζήτησε τίποτα από κανέναν.

Το μόνο που περίμενε ήταν η τοπική επιχειρηματική κοινωνία και οι πολιτικοί φορείς να αγκαλιάσουν τον σύλλογο και να τον βοηθήσουν.

Δυστυχώς αυτό δεν φάνηκε να γίνεται πράξη. Όχι, ότι δεν υπήρξαν εξαιρέσεις. Κάποια μέλη της κοινωνίας της Λήμνου βοήθησαν (π.χ. με χορηγίες ή διαφημίσεις). Το ποσοστό αυτό όμως, δεν ήταν πολύ μεγάλο.

Τα εμπόδια για το γήπεδο

Ύστερα ήταν και το γήπεδο. Η οικογένεια πρόσφερε στο νησί ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο το «Νίκος Σαμαράς». Ανακαίνισε μόνη της το παλιό γήπεδο, έφτιαξε τα αποδυτήρια. Ηθελε να φέρει κάποια κοντέινερ για να έχουν διάφορες χρήσεις στο κλειστό της Λήμνου, αλλά συνάντησε τεράστιες δυσκολίες. Να πούμε ότι δεν ζήτησε να επωμιστεί το κόστος κανείς. Εκείνη θα το κάλυπτε.

Κάποιοι όμως, και οι απαραίτητες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην της επιτρέψουν να κάνει πράξη την επιθυμία της.

Και μιλάμε ότι το κόστος που επωμίστηκε είναι τεράστιο και ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Ο Ήφαιστος έχει πολλά… έξτρα έξοδα. Ως νησιώτικη ομάδα έχει πιο… ακριβά ταξίδια. Κάποιες φορές οι διαιτητές ή άλλοι επίσημοι πρέπει να διανυκτερεύουν στο νησί λόγω των αεροπορικών δρομολογίων. Όλα αυτά τα έξοδα τα σήκωσε η οικογένεια Μπούμπουρα.

Και δεν μιλάμε για το κόστος του ρόστερ. Το σήκωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα και ο Ήφαιστος ήταν… οικονομικός παράδεισος για όλους, καθώς όλοι πληρώνονταν στην ώρα τους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών στο νησί και οι πολιτικοί και τοπικοί φορείς δεν στάθηκαν στο πλευρό του συλλόγου και πλέον η ομάδα οδεύει προς την αποχώρηση από το πρωτάθλημα.