Ένα παίκτη που έχει …φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά παρκέ θέλει ο Ήφαιστος. Ο λόγος για τον Κλιφ Χάμοντς που αποτελεί τον πρώτο στόχο της ομάδας για την περιφέρεια και την θέση του βασικού πόιντ γκαρντ.

Ο Χάμοντς έχει αγωνιστεί παλαιότερα στην Basket League με την φανέλα του Περιστερίου και είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην χώρα μας μετά από περίπου μία δεκαετία. Ο 34χρονος γκαρντ μπορεί να αποτελέσει την ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας καθώς μετράει πολλά χρόνια καριέρας σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αποφοίτησε από τον κολέγιο του Κλεμσόν, όπου πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη-μαθητή στην περιφέρεια του ACC και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Τουρκία με τις φανέλες της Νταρουσάφακα και της Εφές.

Στην συνέχεια, αγωνίστηκε για λίγο στο Πουέρτο Ρίκο, πριν υπογράψει στο Περιστέρι. Εκεί, είχε μέσο όρο 12.9 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά αγώνα στο πρωτάθλημα. Αργότερα, έπαιξε σε διάφορες ομάδες της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ενώ πέρυσι βρέθηκε στο Βέλγιο και στην Σαρλερουά.

Σε 50 συμμετοχές την περασμένη αγωνιστική περίοδο, είχε 7.5 πόντους, 3.3 ασίστ και δύο ριμπάουντ μέσο όρο ανά 26.9 λεπτά συμμετοχής.