Δύσκολη νίκη κόντρα στο μέχρι πρότινος αήττητο Περιστέρι κατάφερε να πάρει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Οι “πράσινοι” επιβλήθηκαν με σκορ 80-75 στο ΟΑΚΑ και συνέχισαν τη νικηφόρα πορεία τους στην Betshop.gr Basket League. Το κέρδος για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ ήταν η επιστροφή του Νικ Καλάθη στις μεγάλες εμφανίσεις (20π., 4ρ., 9ασ.) αλλά και η σπουδαία παρουσία του Νίκου Παππάμε τους “πράσινους” να αγωνίζονται χωρίς 3άρι.

Από την άλλη μεριά το Περιστέρι επιβεβαίωσε την εκπληκτική του πορεία στο πρωτάθλημα βάζοντας πολύ δύσκολα στο τριφύλλι. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση του κόσμου κατά την είσιοδο του στο ΟΑΚΑ, είδε την ομάδα του να μάχεται στο παρκέ και να προσπαθεί ανά πάσα στιγμή να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά οι “πρίγκιπες” γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη φετινή Betshop.gr Basket League.  

Ο αγώνας 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυναμικά στο παρκέ και κατάφερε χάρη στο καλό ξεκίνημα των Παππά και Τόμας να προηγηθεί με 10 (15-5 στο 5′). Το Περιστέρι ανέβασε σιγά σιγά την απόδοση του και κατάφερε να μειώσει στους 3 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (21-18).Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης και τα κατάφεραν χάρη στον Τζόρνταν Κάλαχαν (7π.) περνώντας μπροστά με 30-31 (15′). Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 43-39.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στην εξίσωση της αναμέτρησης ο Χάροου, ο οποίος κρατούσε συνεχώς ζωντανό το Περιστέρι (51-50, 24′). Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” με πρωταγωνιστές τους Παππά και Καλάθη πραγματοποίησαν ένα θεαματικό σερί 18-0 με το σκορ να διαμορφώνεται στο 69-50. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 69-55 υπέρ των γηπεδούχων. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το Περιστέρι “πάτησε γκάζι” και με ένα επιμέρους 21-7 έριξε τον δείκτη του σκορ στους πέντε πόντους (76-71, 37′). Όμως ο Παναθηναϊκός με εκπληκτικό Νικ Καλάθη κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 80-75 και να διατηρηθεί αήττητος στην Betshop.gr Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 69-56, 80-75