Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό 2ο δεκάλεπτο, με συνέπεια να φύγει με αρκετά εύκολο τρόπο αλώβητος από το κλειστό των Άνω Λιοσίων και να πετύχει την 17η νίκη του σε 18 αγώνες. Έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος και πλέον στρέφει το βλέμμα του στην αναμέτρηση της επόμενης Δευτέρας απέναντι στον Ολυμπιακό, η οποία θα κρίνει πιθανότατα την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Α1. Στον αντίποδα η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο θα ήθελε και θα ανέμενε, διότι δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα και από την δεύτερη περίοδο κλήθηκε να κυνηγά διψήφιες διαφορές. Με αυτόν τον τρόπο υποχώρησε στο 9-10 και έμεινε δύο νίκες πίσω από τους Κολοσσό και Προμηθέα, που είναι ανταγωνιστές της για την τετράδα.

Κορυφαίος για τους νικητές του ντέρμπι ήταν ο Roos με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και από 3 ασίστ κι ισάριθμα κλεψίματα. Πολύ θετικό για ακόμη μία φορά ο Παπαγιάννης με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ Παπαπέτρου και Nedovic σημείωσαν επίσης από 11 πόντους. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Hammer με 23 πόντους παίρνοντας βοήθειες από το επίσης διψήφιο Rautins (12π 4/8 τρίποντα).

Mε τους Nedovic και Παπαπέτρου να σκοράρουν οι «πράσινοι» πήραν κεφάλι (0-5). Οι γηπεδούχοι με δύο μακρινά σου των Colom και Rautins διαμόρφωσαν το 6-7. Οι παίκτες του Πρίφτη βγάζοντας διαδοχικές άμυνες και όντας πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση ξέφυγαν με επτά (8-15). Με τον Colom να μοιράζει τις ασίστ… σαν καραμέλες η «Ένωση» έτρεξε ένα δικό της 6-0 για το 14-15. Ο επιθετικός ρυθμός που είχαν βρει αμφότερες οι ομάδες αρχικά έπεσε, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 17-20.

To “τριφύλλι’’ ήλεγχε την κατάσταση, μέσω της καλή του αμυντική λειτουργίας και με τρίποντο του Roos αποσπάστηκε με έξι πόντους (19-25). Οι Κιτρινόμαυροι εξακολουθούσαν να «κολλάνε» στο μπροστά μέρος του παρκέ, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να παίρνει αέρα 11 πόντων (23-34), μετά από σουτ από την περίμετρο του Roos. Με τον Παπαπέτρου να χτυπάει στο low-post τον Πετρόπουλο οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλή δημιουργία από μέσα προς τα έξω, βρίσκοντας ελεύθερα τρίποντα και πηγαίνοντας στο +16 (28-44). Εν τέλει οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα πήγαν με το σκορ το 31-45, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν 7/13 τρίποντα, την στιγμή που κι η ΑΕΚ σούταρε καλά έξω από την γραμμή των 6,75μ (5/11), ωστόσο υστερούσε σημαντικά στα δίποντα (8/19).

Με ηγέτη τον Hammer κι ένα μικρό 5-0 το σύνολο του Segura κάλυψε αρκετά γρήγορα ένα μέρος του χάντικαπ, με το οποίο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος (36-45). Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι φαίνοταν πως επιστρέφουν, εντούτοις το συγκρότημα του Πρίφτη πάτησε το πόδι στο γκάζι και πήρε διαφορά 17 πόντων (38-55). Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να επανακάμψουν και πλησίασαν στους 10 (46-56), χωρίς ο Παναθηναϊκός να τους επιτρέψει να απειλήσουν περισσότερο, καθότι άμεσα πήρε απόσταση 16 πόντων (46-62).

Ο Δικέφαλος όσο κι αν προσπαθούσε να κάνει το comeback δεν πετύχαινε κάτι, διότι όποτε έδειχνε να έχει το momentum οι “πράσινοι” πάντα έβρισκαν λύσεις κι απομακρύνονταν από τον αντίπαλό τους. Βέβαια με ένα τρίποντο του Rautins κι ένα δίποντο του Colom η ΑΕΚ πλησιάσε στους οκτώ (60-68) περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε και αποκατέστησε τα διψήφια προβαδίσματα και χάρις σε τρίποντο του Roos 2,5 λεπτά πριν το φινάλε αποσπάστηκε με 15 πόντους (62-77) και κλείδωσαε την νίκη

 

Οι διαιτητές: Φούφης,Πιτσίλκας, Σταματόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-45, 48-62, 69-83

Δείτε τα σταττιστικά ΕΔΩ