«Αθωώθηκε» τελικά ο Ηρακλής για τη υπόθεση Haggins και γλίτωσε την «καμπάνα». Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ έκρινε «αθώο» τον Ηρακλή για την συμμετοχή του Josh Haggins στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, διότι όπως ανέφερε η απόφαση: «Δεν υντρέχει περίπτωση επιβολής της προβλεπόμενης στο άρθρο 72 παρ. 2 του Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2020-2021 πειθαρχικής ποινής σε βάρος της εγκαλούμενης «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. Κ.Α.Ε. HΡΑΚΛΗΣ 2017)» για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή της Joshua Akeem HAGINS»,

Ο Ηρακλής είχε βάλει το τότε νέο του παίκτη να παίξει στο ματς με τον Ιωνικό. Αρχικά φάνηκε ότι ο παίκτης δεν είχε δηλωθεί στον ΕΣΑΚΕ πριν το ματς.

Ο Ιωνικός αποφάσισε να τηρήσει το… fair play και δεν έκανε ένσταση. Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ όμως, έστειλε την υπόθεση στον Αθλητικό Δικαστή.

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ο παίκτης είχε δηλωθεί πριν το ματς και όλα ήταν νομότυπα.

Αν ο Ηρακλής κρινόταν «ένοχος» κινδύνευε με ποινή από -2 έως και -6 βαθμών.

Τελικά ο Αθλητικός Δικαστής της Λίγκας αθώωσε τον «γηραιό» με σημερινή του απόφαση.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Το ΜΔΟ απεφάνθη ότι δεν συντρέχει περίπτωση επιβολής της προβλεπόμενης στο άρθρο 72 παρ. 2 του Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2020-2021 πειθαρχικής ποινής σε βάρος της εγκαλούμενης «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. Κ.Α.Ε. HΡΑΚΛΗΣ 2017)» για αντικανονική συμμετοχή του αθλητή της Joshua Akeem HAGINS στον αγώνα Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 εναντίον της ομάδας «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΙΩΝΙΚΟΣ BASKET K.A.E.)», που διεξήχθη στο γήπεδο «ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ» στις 28-2-2021».