Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δείχνει αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ανακοινώσει την αναβολή του «αιώνιου ντέρμπι» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για την 19η Αγωνιστική της Basket League που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο ΣΕΦ την Κυριακή 17/3! Αυτό αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Sportime.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportime o υφυπουργός αθλητισμού Βασιλειάδης οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή για δυο λόγους και μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει σχετικά τις αρμόδιες αρχές.

Οι δυο λόγοι της αναβολής

Ο ένας λόγος έχει να κάνει με την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο μπάσκετ μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ματς και φυσικά έχασαν το παιχνίδι. Λίγο μετά η ερυθρόλευκη διοίκηση ξεκαθάρισε ότι η ομάδα δεν θα κατέβει να ξαναπαίξει σε εγχώριο ματς με τους πράσινους αν τον αγώνα δεν διευθύνουν ξένοι διαιτητές, ενώ δεν θα κατεβαίνει να παίζει και σε όποιον άλλον αγώνα της θα έχει οριστεί να σφυρίξει κάποιος ή κάποιοι από το διαιτητικό τρίο του επίμαχου ημιτελικού (Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου).

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ο άλλος λόγος που οδηγεί τον Γιώργο Βασιλειάδη στο να αναβάλλει το ντέρμπι έχει να κάνει με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ., ξεκαθάρισε προ ημερών ότι αδυνατεί να καλύψει την ασφάλεια του κόσμου στα δυο «αιώνια ντέρμπι» ποδοσφαίρου και μπάσκετ που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν μαζί στις 17/3 (στις 17:00 είναι να παίξουν στο ΣΕΦ οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την Basket League και στις 19:00 έχει προγραμματιστεί να γίνει το ντέρμπι των ποδοσφαιρικών ομάδων των δυο «αιώνιων» αντιπάλων για την Super League).

Ο υφυπουργός αθλητισμού έτσι φαίνεται να έχει αποφασίσει την αναβολή της μάχης του ΣΕΦ.

Μετά τέλος της κανονικής περιόδου

Αν τελικά αναβληθεί το ντέρμπι του ΣΕΦ, το θέμα που θα πέσει στο τραπέζι, θα είναι πότε θα γίνει τελικά ο αγώνας. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει πλέον καμία «κενή» ημερομηνία. Ετσι αν δεν αλλάξει κάτι, τότε το ντέρμπι θα γίνει μετά το τέλος της κανονικής περιόδου (ολοκληρώνεται στις 12/5 με την 26η Αγωνιστική) της Α1.