Αναβολή του αγώνα του Κολοσσό Ρόδου με τον Παναθηναϊκό αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, λόγω της επιδημίας γαστρεντερίτιδας από την οποία έχουν πληγεί έξι παίκτες του τριφυλλιού. Μάλιστα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έχει φύγει για την Ρόδο. Περίμενε την οριστική απόφαση του ΕΣΑΚΕ, η οποία ήρθε τελικά και έτσι οι πράσινοι πήγαν σπίτια τους.

Ο Παναθηναϊκός χτυπήθηκε από επιδημία ιογενούς γαστρεντερίτιδας, η οποία ξεκίνησε να προσβάλει τους παίκτες από χθες (24/11) το βράδυ και σήμερα (25/11) έδωσε τα ρέστα της με αποτέλεσμα οι Τζέιμς Γκιστ, Νικ Καλάθης, Ντίνος Μήτογλου, Ίαν Βουγιούκας, Ντεσόν Τόμας να έχουν ήδη εισαχθεί σε νοσοκομείο, ενώ ο Στεφάν Λάσμε ήταν κάπως καλύτερα και έτσι έμεινε «κρεβατωμένος» στο σπίτι του.

Ο ΕΣΑΚΕ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλήματος λόγω του προβλήματος για να αποφασιστεί τι θα γίνει. Στην συνεδρίαση μετείχαν εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Προμηθέα, της ΑΕΚ, του Ρεθύμνου και του Αρη. Στην ψηφοφορία που έγινε όλες οι ομάδες συναίνεσαν στο να μην γίνει το παιχνίδι και έτσι τελικά αναβλήθηκε.

Η ημερομηνία που θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Το πιο πιθανό είναι ότι το ματς της Ρόδου θα γίνει την επόμενη Κυριακή ή την Δευτέρα με την ευκαιρία φυσικά της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των παραθύρων της FIBA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

“Η συνάντηση Κολοσσός H Hotels – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ της 7ης αγωνιστικής της Basket League, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Δευτέρα 26/11, δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας. 

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω”.

Εχει ξανασυμβεί

Μια παρόμοια ιστορία είχε ξανασυμβεί στις 25 Νοεμβρίου του 2015. Ο ΠΑΟΚ είχε… αποδεκατιστεί από μια παρόμοια επιδημία ίωσης και γαστρεντερίτιδας πριν από ένα ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν να αναβληθεί το ματς, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε και η επιτροπή πρωταθλήματος μετέθεσε τον αγώνα σε άλλη ημερομηνία.