Κι αναφερόμαστε φυσικά στο ενδεχόμενο που ο ΕΣΑΚΕ θα καταφέρει με οποιονδήποτε τρόπο να πάει σε πρωτάθλημα 12 ομάδων την Basket League της περιόδου 2022-2023. Κάτι που θα είναι αντίθετο σε όσα έχουν υπογραφεί και συμφωνηθεί ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ΑΜΕΣΟ πρόβλημα και στην Α2 Κατηγορία.

Κι αυτό διότι η Α2 θα βρεθεί με 16 ομάδες ενώ έχει ήδη βγει προκήρυξη για πρωτάθλημα 14 ομάδων με συγκεκριμένες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά στην άνοδο και στον υποβιβασμό. Αυτό έχει να κάνει συνδυαστικά με την προϋπόθεση των 14 ομάδων στο πρωτάθλημα της Basket League.

Η ΕΟΚ επιθυμεί την κανονικότητα (όπως όλοι έχουν κοινή επιθυμία) και για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα κινηθεί άμεσα.

Και συγκεκριμένα, εφόσον ο ΕΣΑΚΕ επιμείνει και καταφέρει, με όσα τεχνάσματα κι αν σκαρφιστούν καταργώντας την κανονικότητα και τα συμφωνηθέντα, να πάει την Basket League σε 12 ομάδες, τότε θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη από πλευράς ΕΟΚ που θα ορίζει ΑΝΟΔΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ στην Basket League της περιόδου 2023-2024!

Κι αυτό ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση. Σε πρώτη φάση προέχει να κάνει ο ΕΣΑΚΕ αυτό που πρέπει, να λειτουργήσει για πρωτάθλημα 14 ομάδων καλώντας Τρίτωνα ή Χαρίλαο Τρικούπη μετά την αδυναμία που δήλωσε το Ψυχικό. Ήδη η ΕΟΚ έστειλε τα απαραίτητα προς την Λίγκα που πρέπει να κινηθεί ανάλογα.

Κι αν δεν βρει κι απ’ εκεί ανταπόκριση να πάει σε wild card. Να γίνει δηλαδή ό,τι ορίζει ο κανονισμός