Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έβαλε και πάλι στο τραπέζι της αντιπαράθεσης με την ΚΕΔ το θέμα της διαιτησίας. Οι ερυθρόλευκοι είχαν σταματήσει τις επιθετικές ανακοινώσεις κατά της ΕΟΚ, αλλά λίγο μετά την λήξη του 4ου τελικού εκείνοι και ο Παναθηναϊκός (ειδικά οι πράσινοι εξέδωσαν μια πολύ σκληρή ανακοίνωση) ανέβασαν πάλι τους τόνους. Ο Ολυμπιακός επανήλθε και πάλι στο θέμα της διαιτησίας.

Οι ερυθρόλευκοι με ανακοίνωσή τους έβαλαν πάλι στο στόχαστρό τους την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.Μάλιστα τόνιζαν ότι η ΚΕΔ πρέπει “να σταματήσει να εκτίθεται”, χωρίς πάντως, να αιτιολογούν τους χαρακτηρισμούς αυτούς. Από την άλλη, οι Πειραιώτες έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το θέμα του αποκλεισμού – μη επιλογής διεθνών διαιτητών από τους τελικούς. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι η ΚΕΔ είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει ποιοι σφυρίζουν και σε ποια ματς και αυτή μόνο έχει το μαχαίρι και το καρπούζι και φυσικά και την ευθύνη αν κάτι δεν πάει καλά στο όλο θέμα. Ετσι ζήτησαν η επιλογή των διαιτητών που θα σφυρίξουν τον 5ο τελικό (Κυριακή 17/6 – 19:00) να γίνει μόνο μέσα από τους κορυφαίους Ελληνες διεθνείς διαιτητές και μόνο:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί την ΕΟΚ/ΚΕΔ να σταματήσει να εκτίθεται και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στον τελευταίο τελικό της σεζόν, στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο, η επιλογή των τριών διαιτητών να γίνει ανάμεσα στους κορυφαίους ΔΙΕΘΝΕΙΣ Έλληνες διαιτητές και μόνο».