Το ΑΣΕΑΔ δεν εκδίκασε σήμερα την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της ΚΕΔ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πλέι οφ (ο ΕΣΑΚΕ έβγαλε σήμερα τις ημερομηνίες των αγώνων με το ντέρμπι Παναθηναϊκού Ολυμπιακού να έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 20/5) δεν θα ξεκινήσουν. Θα ξεκινήσουν κανονικά από το Σάββατο (18/5). Πως γίνεται αυτό; Ο ΕΣΑΚΕ έκρινε ότι αφού η απόφαση δεν εκδικάστηκε και δεν βγήκε απόφαση (αν δικαιωνόταν ο Ολυμπιακός σήμερα η τελευταία αγωνιστική θα έπρεπε να ξαναγίνει), η επικύρωση της βαθμολογίας ισχύει, άρα δεν υπάρχει λόγος να μη γίνουν τα ματς.

Οσο για το τι έγινε σήμερα στο ΑΣΕΑΔ, εκεί από νωρίς πήγαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ μαζί τους ήταν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Χρήστος Σταυρόπουλος, ο team manager Χρήστος Μπαφές αλλά και νομικοί εκπρόσωποι της ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να εκδικαστεί η υπόθεση και να βγει άμεσα απόφαση για να τελειώνει το όλο θέμα.

Το ΑΣΕΑΔ ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι φαίνεται να υπάρχει μια ασάφεια στους κανονισμούς για το πως πρέπει να γίνονται οι ορισμοί-κληρώσεις των διαιτητών της Α1 που κάνει η ΚΕΔ/ΕΟΚ. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΑΔ τόνισε ότι έκανε διαδικτυακή έρευνα για να δεις τις πτυχές της υπόθεσης. Εκεί βρήκε δυο εκδοχές για το πως πρέπει να γίνονται οι κληρώσεις-ορισμοί από την ΚΕΔ.

Σύμφωνα με την μια εκδοχή, η διαδικασία πρέπει να γίνεται από μονομελή ή τριμελή επιτροπή και η άλλη εκδοχή μιλάει για τριμελή ή πενταμελή επιτροπή. Ο κανονισμός μιλάει σαφέστατα για τριμελή η πενταμελή επιτροπή.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΕΔ, Γιώργος Κόνιαρης το εξήγησε αυτό και ζήτησε προθεσμία ως την Δευτέρα για να καταθέσει υπόμνημα. Ο Ολυμπιακός είχε έτοιμα τα δικά του υπομνήματα, αλλά το ΑΣΕΑΔ ζήτησε νέα υπομνήματα από όλες τις πλευρές μέχρι την Δευτέρα (20/5) στις 12 το μεσημέρι.

Ετσι το όλο θέμα πάει για Δευτέρα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η απόφαση θα βγει άμεσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ ΕΔΩ