Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκατσε σήμερα στο ίδιο τραπέζι με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο σε συνάντηση των δυο ανδρών που έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού. Οι δυο άνδρες, που είχαν το πρώτο τους τετ α τετ μετά την ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης, έθεσαν επί τάπητος όλα τα θέματα του μπάσκετ. Από τα πρώτα, πρώτα θέματα της ατζέντας ήταν φυσικά το καυτό ζήτημα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2, αλλά και ο χαμός που έγινε φέτος στην Α1.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΕΟΚ συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα του Ολυμπιακού και ότι δεν νοείται Basket League χωρίς τους ερυθρόλευκους. Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν μπορεί φυσικά να δώσει λύση στο θέμα μέσω πολιτικής παρέμβασης, διότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ετσι ζήτησε από τον Γιώργο Βασιλακόπουλος να βρεθεί και φόρμουλα για να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην Α1.

Το πιο εφικτό στην περίπτωση αυτή είναι να μείνουν οι ερυθρόλευκοι στη μεγάλη κατηγορία μέσω wild card. Βέβαια για να γίνει αυτό, τότε θα πρέπει η ίδια η ομάδα να θέσει το σχετικό αίτημα για χορήγηση wild card. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θέλει να πάει το θέμα μέχρι τέλους και δεν θα κάνει πίσω. Και το έδειξε αυτό καθώς μπορούσε να μείνει στην κατηγορία μέσω της αγοράς ΑΦΜ κάποιας ομάδας, αλλά δεν το έκανε.

Οι δυο πλευρές μίλησαν φυσικά για όλα τα θέματα του μπάσκετ, για τα προβλήματα, για το τεράστιο θέμα της βίας. Οι Αυγενάκης και Βασιλακόπουλος θα έχουν φυσικά και άλλες επαφές για να συζητήσουν κι άλλα φλέγοντα ζητήματα, όπως τις επιχορηγήσεις.