Ο Άρης ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και μπορεί να δυσκολευόταν ανά διαστήματα να βρει σκορ, όμως η άμυνα του ήταν εξαιρετική και δεν άφησε περιθώρια στα Τρίκαλα. Κομβική η β’ περίοδος για τον αγώνα, εκεί όπου οι Θεσσαλονικείς ουσιαστικά “καθάρισαν” τον αγώνα, με τα Τρίκαλα στη συνέχεια να πετούν λευκή πετσέτα.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να παίρνει από νωρίς προβάδισμα και να προσπαθεί να κυριαρχήσει στο παρκέ έναντι των Τρικάλων. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν θέλησαν να χάσουν από την αρχή την επαφή με το σκορ και προσπάθησε να επιτεθεί κατά κύριο λόγο με ατομικές ενέργειες. Ένα επιμέρους σκορ 5-10 έφερε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για τον Άρη (14-24), με τα Τρίκαλα να έχουν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Το πρόβλημα για τους Θεσσαλούς έγινε ακόμα μεγαλύτερο μιας και στα τελευταία 2’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έτρεξε ένα σερί 5-9, φτάνοντας το σκορ στο 19-33, το οποίο ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Το β’ δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν παραγωγικό πρόβλημα, μιας και ο Άρης στα πρώτα 4’ λεπτά δεν είχε καταφέρει να πετύχει πόντο, με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να μειώσουν στους 11 (22-33), με τον Μιχάλη Λούντζη να είναι αυτός που τράβηξε στο σκοράρισμα. Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να… ξεμπουκώσουν στο β’ μισό της περιόδου και να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Μάρας να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα, την ώρα που ο Αθηναίου έκλεινε το ημίχρονο με ένα τρίποντο κάνοντας το 31-45.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τα Τρίκαλα, τα οποία στα πρώτα 5’ λεπτά είχαν πετύχει μόλις 2 πόντους, την ώρα που ο Άρης κατάφερνε να αυξήσει τη διαφορά του. Μάλιστα, το καλάθι του Ντουβιέ στα 5’ πριν το φινάλε έφτασε τη διαφορά στο +20 (33-53), με τους Θεσσαλούς να προσπαθούν να μειώσουν στη συνέχεια τη διαφορά και να κλείνουν το δεκάλεπτο στο 44-62 χάρη στο καλάθι του Μόρις.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, με τον Άρη να προσπαθεί να διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλά νούμερα και τα Τρίκαλα να προσπαθούν για το… θαύμα. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε το χρόνο να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα, με τον Προύιτ να παίρνει αρκετές προσπάθειες, την ώρα που από τα Τρίκαλα πάλευε μόνος του ο Λούντζης, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-33, 31-45, 44-62, 64-83

ΤΡΙΚΑΛΑ (Τακιανός): Ρίτσαρντσον 17 (2), Λούντζης 17 (2), Σλαφτσάκης 8 (1), Τάλτον, Μόρις 14 (1), Γιανναράς 7 (1), Καραγιώργος, Τέγιτς 1, Καλογιαννίδης.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μάρας 18, Μποχωρίδης 17 (1), Φλιώνης 2, Ντουβιέ 8 (14 ριμπάουντ), Μπελ 15 (5), Τσαϊρέλης 2, Πουλιανίτης, Χρηστίδης, Μούρτος 8, Αθηναίου 9 (3), Προύιτ 4.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ!