Στο γραφείο του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ θα κριθεί αύριο (24/12) η έκβαση του πολυσυζητημένου αγώνα (19/12) της 8ης Αγωνιστικής της Basket League ανάμεσα στον Κολοσσό και τον ΠΑΟΚ.

Το ματς κέρδισε ο ΠΑΟΚ με 85-84 με τρίποντο του Elston Turner στην εκπνοή του αγώνα. Ο Κολοσσός φώναζε όμως, για την φάση αυτή, που ξεκίνησε στα 6,11΄΄ πριον την λήξη.

Την στιγμή εκείνη ο Griffin του ΠΑΟΚ έκανε επαναφορά, αλλά στην πάσα εισαγωγής προς τον Turner (έβαλε το τρίποντο και έδωσε τη νίκη στον «δικέφαλο») η μπάλα φαίνεται να χτυπάει έξω από την γραμμή και όχι μέσα στον αγωνιστικό ρόλο. Οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη.

Ο Κολοσσός όμως, πέρασε στην αντεπίθεση. Οι Ροδίτες κατέθεσαν ένσταση στις 21/12 ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με αφορμή την φερόμενη ως παράβαση στην επαναφορά του Griffin.

Μέσω της ένστασης ο σύλλογος της Ρόδου ζήτησε να παιχτούν ξανά τα εναπομείναντα 6,1’’ της συγκεκριμένης αναμέτρησης, με την κατοχή της μπάλας να είναι υπέρ του Κολοσσού.

Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί αύριο από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Εκεί θα ξεκαθαριστεί αν ο Κολοσσός έχει δίκιο και θα φανεί αν το ματς θα ξαναγίνει (είτε ολόκληρο, είτε τα τελευταία 6,1’’) ή όχι.

Ο Κολοσσός κατέθεσε την ένσταση μετά το ματς.

Εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Η μια πλευρά λέει ότι οι ενστάσεις πρέπει να γίνονται πριν κλείσει το φύλλο αγώνα, αλλιώς είναι εκπρόθεσμες. Οι Ροδίτες θεωρούν όμως, ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση εντός 48 ωρών.

Το όλο θέμα είναι περίπλοκο, αλλά θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στην αυριανή εκδίκασης της υπόθεσης από τον Αθλητικό Δικαστή της Λίγκας.