Άλλαξε τελείως και ξαφνικά το σκηνικό στο σίριαλ της συμμετοχής του Διαγόρα Δρυοπιδέων στην Basket League! Από εκεί, που ο σύλλογος έλεγε ότι δεν θα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, έκανε στροφή 180 μοιρών! Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων ενημέρωσε και επίσημα τον ΕΣΑΚΕ μέσω εγγράφου ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο νέο πρωτάθλημα της πρώτης τη τάξει κατηγορίας!

Ο Διαγόρας είχε πάρει την άνοδο στη Basket League ως δεύτερος στη φετινή Α2. Η ομάδα (εδρεύει στο Αιγάλεω, αλλά εκπροσωπεί την Κύθνο) όμως, άφηνε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι δεν θέλει το εισιτήριο της ανόδου και επιθυμεί να παραμείνει στην Α2. Μάλιστα ο σύλλογος ήταν… άφαντος και από τα ΔΣ του ΕΣΑΚΕ (μπορούσε να δίνει κανονικά το παρών καθώς στα χαρτιά φαινόταν ως προβιβασμένος στην Basket League).

Όλοι ήταν σίγουροι ότι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων δεν θα ανέβαινε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Ξαφνικά, όμως, όλα άλλαξαν και ήρθαν τα πάνω κάτω. Όπως είπαμε η διοίκηση του Διαγόρα έστειλε επίσημο έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ με το οποίο ενημερώνει την Λίγκα ότι στη νέα σεζόν θα παίξει στην Basket League.

Το τι θα γίνει και πως θα μπει και επίσημα ο Διαγόρας στο πρωτάθλημα θα το μάθουμε, πιθανότατα, στο ΔΣ που έχει αύριο Πέμπτη (9/7) ο ΕΣΑΚΕ. Εκεί λογικά ο Διαγόρας θα παρουσιάσει εκπρόσωπο για πρώτη φορά και θα ανακοινώσει τη απόφασή του για συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία.