Απίστευτα κι όμως, ελληνικά και… διαιτητικά. Σκηνές για γέλια και για κλάματα που δυσφημούν και διασύρουν το ελληνικό μπάσκετ (μάλιστα τα νέα ταξίδεψαν αμέσως σε ξένα ΜΜΕ) συνέβησαν την Τετάρτη (30/5) στην ΚΕΔ και στην ΕΟΚ.

Από το… «έτσι έκρινε η ΚΕΔ», στις μηνύσεις

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη της κλήρωσης των διαιτητών για την σειρά των τελικών και των μικρών τελικών της Basket League. Οι διαιτητές Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης, που είναι στα… μαχαίρια με την ΕΟΚ και την ΚΕΔ (είχαν «κοπεί» από τους ελληνικούς αγώνες, επειδή είχαν αποφασίσει να σφυρίξουν στην Ευρωλίγκα, αλλά προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, δικαιώθηκαν και μπήκαν και πάλι στις… εγχώριες διοργανώσεις), πήγαν στην αίθουσα της ΚΕΔ μαζί με τον δικηγόρο τους, κ. Μαύρο. Αμέσως ρώτησαν αν τα ονόματά τους έχουν συμπεριληφθεί στη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης απάντησε «όχι». Οι δυο διαιτητές ζήτησαν εξηγήσεις για το… κόψιμό τους από τους αγώνες. Ο Στέλιος Συμεωνίδης φέρεται να τους απάντησε ότι: «Ετσι έκρινε η ΚΕΔ».

Οι διαιτητές τόνισαν ότι έχουν δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ και ότι σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να συμπεριληφθούν την διαδικασία. Ο Συμεωνίδης τους εξήγησε ότι η ΚΕΔ μόνο μπορεί να κρίνει ποιοι διαιτητές θα μπουν σε αυτή την διαδικασία και ποιοι όχι.

Οι Γκόντας, Φούφης και Μαύρος αποχώρησαν και αμέσως πήγαν και υπέβαλαν μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ κατά του Συμεωνίδη και των μελών της ΚΕΔ κ.κ. Παπαδόπουλου, Ταβουλαρέα και Κορομηλά, αλλά και κατά του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Η μήνυση έφερε και ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας. Ετσι ο Στέλιος Συμεωνίδης φέρεται να κρατήθηκε από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν κρατήθηκε γιατί είναι νομικός, ενώ οι κ.κ. Ταβουλαρέας και Κορομηλάς την… γλίτωσαν, καθώς δεν ήταν παρόντες.

Η… διαφυγή Βασιλακόπουλου

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που ήταν εκεί, γλίτωσε την αυτόφωρη διαδικασία και τη κράτηση, καθώς φέρεται να έφυγε ανενόχλητος από τα γραφεία της ΕΟΚ που βρίσκονται μάλιστα πάνω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Μήνυση και κατά του Διευθυντή του ΑΤ ΟΑΚΑ

Οι Γκόντας και Φούφης θεώρησαν ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ έπρεπε να κρατηθεί, επειδή είχε κινηθεί ήδη η αυτόφωρη διαδικασία,  αλλά αυτό δεν έγινε και έφυγε ανενόχλητος και έτσι φέρονται να κατέθεσαν μήνυση κατά του Διευθυντή του ΑΤ του ΟΑΚΑ.

Μήνυση και από Συμεωνίδη

Το θέατρο του παραλόγου με τις μηνύσεις και τις κρατήσεις δεν τελείωσε εκεί. Μήνυση φέρεται να έκανε για εξύβριση κατά των Φούφη, Γκόντα και ο Συμεωνίδης και έτσι οι τρεις τους κρατήθηκαν σε ένα δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος.

Αλλαξαν γνώμη

Λίγο μετά όμως, πρυτάνευσε τελικά η λογική. Οι Συμεωνίδης, Φούφης, Γκόντας αποφάσισαν να αποσύρουν τις μηνύσεις και τελικά άπαντες πήγαν σπίτι τους το απόγευμα της Τετάρτης.

Ταξίδεψαν τα νέα

Το σίριαλ με τις μηνύσεις και το γενικό χαμό δεν έμεινε εντός των ελληνικών τειχών. Ταξίδεψε και στο εξωτερικό, καθώς ξένα ΜΜΕ όπως η ισπανική ιστοσελίδα «el mundo deportivo» έκαναν αναφορά στο θέμα με αποτέλεσμα να δυσφημιστεί και να διασυρθεί το όνομα του ελληνικού μπάσκετ.

Στα ύψη ο υδράργυρος πριν τους τελικούς

Μέσα σε όλα υπήρχε την Τετάρτη και η ανακοίνωση που έβγαλε ο Ολυμπιακός κατά του Στέλιου Συμεωνίδη. Οι ερυθρόλευκοι ανέφεραν ότι ο γιος του προέδρου της ΚΕΔ Συλιανός Συμεωνίδης, ο οποίος είναι διαιτητής, φέρεται να έχει κάποια επιχειρηματική σχέση με τον πρόεδρο του Προμηθέα Δημήτρη Λιόλιο και ζήτησαν τις παραιτήσεις τους.

Μεσω franchise

Τα σενάρια λένε βέβαια, ότι η περίφημη… επιχειρηματική σχέση δεν έχει να κάνει με τίποτα παραπάνω από το γεγονός ότι ο Στυλιανός Συμεωνίδης άνοιξε δυο καταστήματα γνωστής εταιρείας καφέ που έχει ο Λιόλιος. Μέσω franchise όμως, άρα εδώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι μεμπτό.

Το θέμα πάντως, είναι ότι όλα αυτά έκαναν το κλίμα να μυρίζει μπαρούτι λίγο πριν τους τελικούς και σε μια περίοδο που όλα έπρεπε να κυλούν ομαλά και όλοι έπρεπε να ασχολούνται με το μπάσκετ και όχι με ο,τιδήποτε άλλο. Και ειδικά με καταστάσεις που… μπουρλοτιάζουν την ατμόσφαιρα.