Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ηρακλής στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, επί του Πανιωνίου με 60-76, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Νίκη διπλής σημασίας για τον “γηραιό” που τον ανεβάζει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, αλλά ταυτόχρονα αφήνει και δυο νίκες πίσω του τον Πανιώνιο στην μάχη που δίνει για την παραμονή,μιας και οι γηπεδούχοι μένουν στις έξι νίκες και οι φιλοξενούμενοι φτάνουν τις οχτώ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Άλεξ Ντέιβις ο οποίο έκανε “double double” με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, με συμπαραστάτη τον Τζαμάλ Σούλερ με 20 πόντους,5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Για την ομάδα του Πανιωνίου, ο Σαρμάντο Σάμιουελς ξεχώρισε, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο Αγώνας

Ο Ηρακλής ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με ένα γρήγορο σερί προηγήθηκε με 1-6 στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, με το σκορ μετά από το πρώτο πεντάλεπτο να φτάνει στο 3-11, με τους Χάνλαν και Καββαδά να έχουν πετύχει 5 και 4 πόντους αντίστοιχα. Διαφορά που διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, μιας και ο Πανιώνιος έκανε προσπάθεια να μαζέψει την διαφορά με τα καλάθια των Σουίτνεϊ και Λαμπρόπουλου, όμως ο “γηραιός” με τρίποντο του Χάνλαν και δίποντα από τους Ζάρα και Ντέιβις προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 11-19,την ώρα που η ομάδα του Πανιωνίου σκόραρε κυρίως από βολές, ως επί το πλείστον με τον Σάμιουελς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο, με τον Ηρακλή να βρίσκει σκορ από Χάνλαν και Οκερεαφόρ και τους παίκτες του Πανιωνίου να δυσκολεύονται να μειώσουν την διαφορά,με αποτέλεσμα μετά από πέντε λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκορ να είναι 17-21. Ο Χάνλαν συνέχισε να είναι εξαιρετικός, ο Καββαδάς ανέβασε την απόδοση του και το σκορ έφτασε σε διψήφια διαφορά του ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου (25-35), με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τον Ηρακλή να προηγείται με 28-37. Πανιώνιος και Ηρακλής ήταν εξαιρετικά άστοχοι από το τρίποντο, κλείνοντας το ημίχρονο με 1/11 και 2/10 αντίστοιχα, ενώ οι 15 από τους 28 πόντους των “πανθήρων” μπήκαν από την γραμμή της βολής.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Καμαριανό, ο οποίος σημείωσε 5 συνεχόμενους πόντους, μάζεψε την διαφορά, με το σκορ μετά από τρία λεπτά αγώνα να γίνεται 33-39. Με δυο βολές του Σούλερ ο Ηρακλής μεγάλωσε λίγο την διαφορά, όμως οι γηπεδούχοι με δυο τρίποντα από Σάμιουελς και Σουίτνεϊ ισοφάρισαν το σκορ σε 41-41,με πέντε λεπτά να απομένουν για την λήξη της τρίτης περιόδου. Μάλιστα,μετά από ένα λεπτό,με δυο πόντους του Σουίτνεϊ πήραν και κεφάλι στο σκορ (43-42). Οι “κυανέρυθροι¨ άρχισαν ξανά να σκοράρουν μόνο από βολές,ο Ηρακλής βρήκε σκορ από το τρίποντο και οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν ξανά το προβάδισμα με 46-52,ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου,με το τελικό σκορ του δεκαλέπτου να είναι 50-55.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Ηρακλής συνέχισε να κρατάει την διαφορά. Τρία λεπτά μετά την έναρξη,με τρίποντο του Ζάρα η διαφορά έφτασε ξανά τους 9 πόντους (52-60), ενώ την ώρα που προσπαθούσε ο Πανιώνιος να μαζέψει τη διαφορά με δυο δίποντα του Ντούρεν, ο Ντέιβις απάντησε με τρίποντο για τον Ηρακλή φτάνοντας το σκορ στο 56-63, πέντε λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης,ενώ ένα λεπτό αργότερα,με πέντε συνεχόμενους πόντους του Σούλερ η διαφορά εκτοξεύθηκε στους έντεκα πόντους (58-69), αναγκάζοντας τον τεχνικό του Πανιωνίου, Λίνο Γαβριήλ, να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ,με δυο λεπτά να απομένουν για την λήξη. Μετά το τάιμ άουτ δεν άλλαξαν πολλά, ο Ηρακλής σκόραρε αρχικά δυο πόντους με τον Ντέιβις, ενώ ο φοβερός Σούλερ με νέο τρίποντο έδωσε την “χαριστική βολή” στους γηπεδούχους(58-74), οι οποίοι μείωσαν απλά το σκορ με δυο βολές του Λαμπρόπουλου, για να διαμορφώσει το σκορ σε 60-76 ο Σούλερ με άλλες δυο εύστοχες δικές του βολές, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 28-37, 50-55, 60-76

Πανιώνιος (Γαβριήλ): Ντουρέν 12, Βεργίνης 4, Πέτροβιτς, Μπάουμαν 2 , Σάμουελς 16 (1), ΜακΓκίλ 5 (1), Σουίτνι 9 (1), Καμαριανός 5 (1), Τζουγκαράκης, Καμπερίδης 2, Λαμπρόπουλος 5

Ηρακλής (Καντζούρης): Τέπιτς 3, Καββαδάς 10, Σούλερ 20 (3), Ντέιβις 14 (3), Χάνλαν 14, Οκερεαφόρ 2, Κακαρούδης, Ζάρας 13 (3), Γκάρετ

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ