Σε πεδίο μάχη μετέτρεψαν την ΚΕΔ οι αιώνιοι στην διαδικασία για το ποιοι διαιτητές θα καλούνταν να διευθύνουν τον πέμπτο τελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός την Κυριακή (17/6 – 19:00) στο ΟΑΚΑ. Οι εκπρόσωποι των «αιωνίων» διασταύρωσαν τα ξίφη τους, οι… ριπές έδωσαν και πήραν, ο Ολυμπιακός τα έβαλε πάλι με την ΚΕΔ, ενώ στο τέλος έγινε ορισμός και έτσι αποφασίστηκε την τελευταία μάχη πράσινων και ερυθρόλευκων για τον τίτλο να σφυρίξουν οι Αναστόπουλος, Μάνος και Κορομηλάς.

«Αυτόπτες μάρτυρες στην ασυδοσία της ΚΕΔ».

Η… κακή μέρα φάνηκε από νωρίς. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να έχει εκπροσώπηση για πρώτη φορά φέτος στην ΚΕΔ (δεν έδινε το παρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαιτησία) και έτσι στα γραφεία της Επιτροπής Διαιτησίας πήγαν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας, ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος και ο τιμ μάνατζερ, Χρήστος Μπαφές. Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο Γιώργος Σκινδήλιας έριξε την πρώτη… βολή:  «Ήρθαμε για να είμαστε αυτόπτες μάρτυρες στην ασυδοσία της ΚΕΔ».

«Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω»

Ο Μάνος Παπαδόπουλος που εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό δεν άφησε να περάσει έτσι η ατάκα του Σκινδήλια και η στάση που έχει γενικά για την διαιτησία  ο Ολυμπιακός και έριξε κι αυτός βολές κατά ριπάς: «Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω. Αυτού του δόγματος είναι ο Ολυμπιακός».

Λίγο μετά η ΚΕΔ αποφάσισε να μην κάνει κλήρωση, αλλά ορισμό των διαιτητών του πέμπτου τελικού και έτσι ορίστηκε να σφυρίζουν το ματς οι Αναστόπουλος, Μάνος και Κορομηλάς.

«Σκάνδαλο»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας πήρε ξανά το όπλο του μετά τον ορισμό, έκανε πάλι επίθεση στην ΚΕΔ και μίλησε για σκάνδαλο: «Για μια ακόμα φορά η ΚΕΔ μας εξέπληξε κάνοντας ορισμό για τους διαιτητές και εμείς πιστεύουμε ότι είναι σκάνδαλο. Η ΚΕΔ εξακολουθεί να παρανομεί και να μην σέβεται τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ».

«Να μας πουν ποιους εννοούν»

Ο Μάνος Παπαδόπουλος απάντησε αμέσως με νέες ομοβροντίες κατά του Ολυμπιακού: «Επιθυμία του Ολυμπιακού ήταν να είναι διεθνείς διαιτητές. Κάτι που συνέβη. Την άλλη φορά να μας πουν ποιους εννοούν ακριβώς για να μην γίνει κάποιο λάθος. Δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα και όταν λένε ότι η ΚΕΔ παρανομεί, προφανώς εννοούν ότι δεν σέβονται τις επιθυμίες του ολυμπιακού και όχι του ΑΣΕΑΔ».