Το πρωτάθλημα άρχισε στην Basket League, η 1η αγωνιστική ολοκληρώθηκε, την ακριβή βαθμολογία πάντως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, για να την πληροφορηθούμε. Κι αυτό διότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε σήμερα (5/10) να αναβάλει για τρίτη φορά τις υποθέσεις του Απόλλωνα Πάτρας και του Άρη!

Η μόνη ουσιαστική απόφαση που πήρε σήμερα η ΕΕΑ, ήταν να απορρίψει την αίτηση του Κολοσσού για ανάκληση της αρχικής απόφασης, με συνέπεια η ομάδα της Ρόδου να τιμωρηθεί (οριστικά και αμετάκλητα) με ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού. Αυτό που αναμενόταν δηλαδή.

Για τις υποθέσεις του Απόλλωνα και του Άρη, οι οποίοι κινδυνεύουν και με μεγαλύτερη τιμωρία, προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε. Κι άλλο. Στην καλύτερη περίπτωση η Επιτροπή θα αποφανθεί την επόμενη Τρίτη (12/10), αφού τότε προγραμματίστηκε να συζητηθούν οι υποθέσεις των δύο ΚΑΕ. Εάν δεν αναβληθούν ξανά…

Να μη ξεχάσουμε βέβαια και την υπόθεση του Ηρακλή, για την οποία η “κυανόλευκη” ΚΑΕ κατέθεσε αίτηση αναβολής τη Δευτέρα (4/10). Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή τρεις (από τις 13) ομάδες δεν γνωρίζουν εάν θα τιμωρηθούν και πόσο. Και όσο η ΕΕΑ τρενάρει τις υποθέσεις τους, τόσο θα σπείρει την αμφιβολία για το τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα.