To Περιστέρι πήρε ακόμη μία εντυπωσιακή νίκη επικρατώντας του «άχρωμου» Ολυμπιακού με 81-76. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατέκτησε το «ροζ φύλλο αγώνα» κυριαρχώντας στα ριμπάουντ(41-33) και δείχνοντας αποφασιστικότητα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μπεντίλ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Βασιλόπουλος ήταν κομβικός στο τελευταίο πεντάλεπτο έχοντας συνολικά 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από πλευράς Ολυμπιακού, που εμφανίστηκε «άδειος» στην μεγαλύτερη διάρκεια του παχινιδιού, ο Πρίντεζης είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Ουέμπερ πέτυχε 13 πόντους μαζεύοντας 5 ριμπάουντ.

Το Περιστέρι ξεκίνησε «ζεστό» την αναμέτρηση και προηγήθηκε 9-3 στο πρώτο δίλεπτο μετά από λει-απ του Μουράτου. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε την απαραίτητη ένταση κυρίως στην περιφέρεια που η ομάδα του Αργύρη Πεδουλακη είχε 3-3 τρίποντα και 6-7 εντός παιδιάς. Το Περιστέρι είχε εξαιρετική κυκλοφορία και κρατούσε ένα ελαφρύ προβάδισμα εις βάρος του Ολυμπιακού που άρχισε να περνάει την μπάλα στο ποστ και κυρίως στον Μιλουτινοφ. Ο Σέρβος πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους και μείωσε σε 16-14 στο 5′. Οι ερυθρόλευκοι ισορροπησαν το παιχνίδι έχοντας όμως αρκετές κακές αντιδράσεις στην άμυνα που επέτρεψαν στο Περιστέρι να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 22-19.

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο προβάδισμα στο παιχνίδι, δύο λεπτά μετά την έναρξη της β’ περιόδου, με καλάθι του Τουπαν που έγραψε το 22-24. Η ομάδα του Πειραιά είχε κακή αμυντική παρουσία και στην 2η περίοδο με αποτέλεσμα το Περιστέρι να κρατάει τον ρυθμό του αγώνα με τον Ουέμπερ να προσπαθεί να διατηρήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Από την άλλη, οι Περιστεριώτες έπαιρναν αυτά που του έδινε η άμυνα των αντιπάλων του διατηρώντας ενα καλό ποσοστό στα τρίποντα(4-10). Το Περιστέρι πήρε 5 συνεχόμενους πόντους από τον Ιωάννη Αγραβάνη και αύξησε το προβάδισμα και πάλι(43-36) στο 18′. Παράλληλα, είχε περισσότερο ενέργεια από τον Ολυμπιακό και κατάφερε να εκμετάλλευτει την χαλαρότητα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» και να προηγηθεί με 45-39 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν παρουσίασε καμία διαφορά με αποτέλεσμα το Περιστέρι να παραμείνει μπροστά στο σκορ στα πρώτα δύο λεπτά(50-42). Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, παρότι μείωσε στους δύο και πάλι(50-48) πριν οι αντίπαλοι τους βρουν ξανά σκορ έχοντας το προβάδισμα με 55-50. Η συνεργασίες των παικτών του Περιστερίου ήταν εξαιρετικές με την ομάδα του Πεδουλακη να χτυπάει στο κεντρικό διάδρομο που οδηγούσε στην ρακέτα του Ολυμπιακού με εξαιρετικά πικ εν ρολ. Οι γηπεδούχοι έλεγχαν απόλυτα τα ριμπάουντ έχοντας 26 εναντι 19 των «ερυθρόλευκων» με 9 από αυτά να είναι επιθετικά. Οι «ερυθρολευκοι» αδυνατουσαν να βρουν ρυθμό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν μπροστά στο σκορ με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 63-56 υπέρ της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει πλεον και το πρόβλημα του Μιλουτίνοφ ο οποίος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ με 6 λεπτά να απομένουν και το σκορ στο 67-64.

Η ομάδα του Μπλατ αύξησε την αμυντική πίεση αλλά επιθετικά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και κυρίως να βρει σημείο αναφοράς στην περιφέρεια του. Το Περιστέρι κρατούσε το προβάδισμα στο 36′ με 71-69 με τον Βασιλόπουλο να κάνει δύο εντυπωσιακά hustle plays και να δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του να πάει στο +5(74-69). Ο Γκος έδωσε σφυγμό με γκολ-φάουλ που πέτυχε μειώνοντας στο 74-72 αλλά το Περιστέρι απάντησε με τρίποντο του Μπεντιλ(77-72) και αφού οι «ερυθρολευκοι» έχασαν τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 39′ ο Μπέντιλ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια από το τρίποντο που επιχείρησε με αποτέλεσμα να πάει στις βολές και να αυξήσει το προβάδισμα στο +6(80-74). Στην συνέχεια του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στην άμυνα με αποτέλεσμα να φτάσουν στην νίκη με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 45-39, 63-56, 81-76

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BIΚΟΣ COLA (Πεδουλάκης): Μουράτος 2, Σκορδίηλης 6, Βασιλόπουλος 11 (2), Γκρέι 9 Κάλαχαν 9 (3), Φιλιππάκος, Αγραβάνης 10 (2), Μπέντιλ 15, Καράμπελας, Μουρ 9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Πρίντεζης 17 , Μιλουτίνοβ 5, Παπανικολάου 5 (1), Γουίλιαμς-Γκος 12 (1), Γουέμπερ 13, Βεζένκοβ 10 (2),Μπόγρης, Μάντζχρης 1, Τουπάν 6 (1), ΛεΝτέι.

Δείτε αναλυτικά στατιστικά ΕΔΩ

 

 

Tags:
A1