Ο Ηρακλής έχασε ένα παιχνίδι που έλεγχε απόλυτα για περίπου τρία δεκάλεπτα στο Αλεξάνδρειο και ο Βαγγέλης Ζιάγκος ήξερε πολύ καλά τους λόγους της εξέλιξης αυτής. Η σκληρότητα του Άρη και η έλλειψη αντίδρασης από τους δικούς του παίκτες, ήταν ο κύριος λόγος.

«Ο Αρης έπαιζε για τη ζωή του σήμερα, για την επιβίωσή του και το έδειξε. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Έδειρε και το ξύλο πέρασε τις περισσότερες φορές απαρατήρητο. Και καλά έκανε. Ετσι πρέπει να παίζει για να κερδίζει. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε ούτε πνευματικά, ούτε σωματικά στη σκληρότητα του Αρη. Παρασυρθήκαμε σε ένα παιχνίδι αναρχίας που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία μας. Χάσαμε το μυαλό μας στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε πολλά λάθη και δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια», τόνισε ο προπονητής του Ηρακλή, βλέποντας την ομάδα του να κάνει 15 λάθη και να δέχεται 24 πόντους από αυτά, καθώς και 25 στο ανοιχτό γήπεδο.

«Δώσαμε 25 πόντους σε αιφνιδιασμούς και 24 από δικά μας λάθη. Αυτό το νούμερο τα λέει όλα. Οι διακυμάνσεις αυτές στην απόδοση των ομάδων και των παικτών είναι πάντως αναμενόμενες. Δεν έχουμε ρυθμό, είχαμε να παίξουμε αγώνα 20 ημέρες. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, είναι όμως μία αιτιολογία», πρόσθεσε ο Ζιάγκος.