O Ηρακλής υποδέχεται αύριο (24/10, 19:30) τον ΠΑΟΚ στο «Ιβανώφειο» στην πρεμιέρα της Basket League. Ο προπονητής του Ηρακλή, Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Γηραιού» για την σημασία του ντέρμπι, τα κλειδιά του αγώνα, την κατάσταση των δυο ομάδων,

Ο κόουτς του Ηρακλή δεν ξέχασε πάντως, να αναφερθεί και στο παράξενο κλίμα που επικρατεί παντού στον πλανήτη λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στο iraklis-bc.gr:

Για την κατάσταση που επικρατεί παντού λόγω του Covid-19: «Καταρχάς κυριαρχεί σε όλους μας η χαρά της εκκίνησης. Σ’ ένα κλίμα παγκόσμιας ανασφάλειας το τζάμπολ της Πρωταθλήματος έρχεται να δώσει στον Έλληνα που αγαπάει το Μπάσκετ, ενδιαφέρον και προσμονή σε μια καθημερινότητα γεμάτη στερήσεις».  

Για το πόσο ξεχωριστά είναι τα ντέρμπι αυτά: «Το ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ομάδες της πόλης έχει πάντα το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια ξεχωριστή σημασία για όλους και έτσι θα το προσεγγίσουμε».

Για την σημασία της νίκης και την δυναμικότητα του ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό για την ομάδα να ξεκινήσουμε νικηφόρα απέναντι σε ένα ρόστερ υψηλής ποιότητας και εμπειρίας και σε μια ομάδα με υψηλούς επιθετικούς μέσους όρους που διαβάζει σωστά και δε συγχωρεί λανθασμένες αμυντικές αντιδράσεις. Διαθέτει μια από τις πιο επιθετικογενείς περιφερειακές γραμμές της Λίγκας, ενώ στη front line έχει έμπειρους Έλληνες και ξένους που σκοράρουν από διαφορετικές αποστάσεις και ποικίλες καταστάσεις».

Για τα κλειδιά του αγώνα: «Η ατομική αμυντική μας συμπεριφορά, η θέληση, τα λάθη και η διάρκεια στη συναισθηματική μας σταθερότητα είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν το παιχνίδι μας».

Για την απουσία του κόσμου: «Ο κόσμος και η ενέργεια του γεμάτου Ιβανώφειου είναι οι μεγάλοι απόντες του ντέρμπι που θα άλλαζαν τις ισορροπίες. Θελουμε τη νικη για να την αφιερώσουμε σ’ εκείνους που θα ήθελαν να ήταν δίπλα μας και δεν μπορούν».

 

TO POST TOY ΗΡΑΚΛΗ

 

Η δήλωση του Προπονητή μας για τον αυριανό αγώνα…

Δημοσιεύτηκε από Iraklis BC / Ηρακλής Θεσσαλονίκης Καλαθοσφαίριση στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020