Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ παρέπεμψε τον Ηρακλή στον Αθλητικό Δικαστή της Λίγκας για το θέμα της «παράνομης» (δεν είχε δηλωθεί το δελτίο του πριν το ματς) συμμετοχής του Josh Haggins στο χθεσινό ματς με τον Ιωνικό. Ο «γηραιός» όμως, θεωρεί ότι το δίκιο είναι με το μέρος του.

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση για το όλο θέμα και τόνισε ότι η ομάδα θεωρεί δεδομένη την αθωότητα τους, ενώ τονίζει πως ο ΕΣΑΚΕ επιβεβαίωσε ηλεκτρονικά το νόμιμο της συμμετοχής του παίκτη στον αγώνα με την καθιερωμένη λίστα που αποστέλλει όπως πάντα 2 ημέρες πριν τον αγώνα.

Μέσα στον χαμό για την υπόθεση του Josh Higgins, ο Ηρακλής θυμήθηκε και την διαιτησία στο ματς με τον Ιωνικό.

Ο «γηραιός» ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση που έβγαλε για τον αμερικανό πως ο σύλλογος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την αντιμετώπιση του από τον τρίτο διαιτητή του αγώνα που όπως ανέφεραν οι Θεσσαλονικείς «ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι». Επίσης η ομάδα τόνιζε ότι θεωρεί «πως με το σφύριγμά φάουλ στα 26″ πριν τη λήξη υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

Η ΚΑΕ Ηρακλής ενημερώνει το φίλαθλο κοινό πως θεωρεί δεδομένη την αθωότητα της στην κλήση του Αθλητικού δικαστή για το θέμα της συμμετοχής του Χάγκινς στον αγώνα με τον Ιωνικό.

Η φερεγγυότητα της ΚΑΕ Ηρακλής αποδεικνύεται από την απόκτηση φορολογικής ενημερότητας και την σταθερή οικονομική συνέπεια απέναντι στους καλαθοσφαιριστές της.

Άλλωστε η διοργανώτρια αρχή επιβεβαίωσε ηλεκτρονικά το νόμιμο της συμμετοχής του παίκτη στον αγώνα με την καθιερωμένη λίστα που αποστέλλει όπως πάντα 2 ημέρες πριν τον αγώνα.

Επίσης η ΚΑΕ Ηρακλής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αντιμετώπιση της από τον τρίτο διαιτητή του αγώνα που ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι και θεωρούμε πως με το σφύριγμά φάουλ στα 26″ πριν τη λήξη υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.

Η ΚΑΕ Ηρακλής έχει πάγια τακτική να μην ασχολείται με τη διαιτησία και ζητάμε το αυτονόητο, την δίκαιη αντιμετώπιση.