Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, εκδίκασε σήμερα την πολύκροτη υπόθεση της χρησιμοποίησης του Josh Haggins στο ματς με τον Ιωνικό. Ο «γηραιός» έβαλε το νέο παίκτη του να παίξει στο ματς με τους Νικαιώτες, χωρίς όμως, όπως λέει το κατηγορητήριο να τον έχει δηλώσει κανονικά στο πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς έλεγαν ότι ο παίκτης είχε… δηλωθεί κανονικά και τόνισαν σε ανακοίνωσή τους ότι ο ΕΣΑΚΕ επιβεβαίωσε ηλεκτρονικά το νόμιμο της συμμετοχής του παίκτη στον αγώνα με την καθιερωμένη λίστα που αποστέλλει όπως πάντα 2 ημέρες πριν τον αγώνα.

Ο Ιωνικός αποφάσισε να μην κάνει ένσταση στο ματς. Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ όμως, έκρινε ότι το όλο θέμα πρέπει να πάει στον Αθλητικό Δικαστή και έτσι έγινε. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και η απόφαση θα βγει σύντομα.

Αν ο Ηρακλής κριθεί «ένοχος» κινδυνεύει με καμπάνα που φτάνει από 22 έως ακόμα και -6 βαθμούς.

Οι Θεσσαλονικείς κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο μιλούσαν για τις θέσεις τους και τόνιζαν ότι τα είπαν όλα για το θέμα σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους ενώ ανέφεραν φυσικά ότι δεν έκαναν τίποτα «παράνομο».

Ενδιαφέρον είχε στην σημερινή υπόθεση, ότι ομάδα της Basket League που έχει… βαθμολογικό και φυσικά έννομο συμφέρον να τιμωρηθεί ο Ηρακλής έκανε πρόσθετη παρέμβαση.

Ο Αθλητικός Δικαστής, όμως, απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση της ομάδας αυτής, ενώ το ίδιο έκανε και με την ΕΟΚ που ενεπλάκη λόγω της έκδοσης του δελτίου του Αμερικανού.