Ορατό είναι το ενδεχόμενο να συγκατοικούν φέτος στο «Αλεξάνδρειο» οι Άρης και Ηρακής. Ο «Γηραιός», που έχει κάνει αίτημα για να παίξει στο BCL, ζήτησε από την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να «συγκατοικήσει» με τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο», καθώς το «Ιβανώφειο» δεν πληροί τα στάνταρντς για ευρωπαϊκά ματς.

Ο Ηρακλής θέλει να επιστρέψει από φέτος στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έτσι έχει ζητήσει να αγωνιστεί φέτος στο Basketball Champions League της FIBA.

Στο BCL όμως, υπάρχουν κάποια στάνταρντς για τα γήπεδα των ομάδων της διοργάνωσης. Και το «Ιβανώφειο» όσο κι αν έχει ανακαινιστεί και έχει αλλάξει όψη δεν μπορεί να καλύψει αυτά τα στάνταρντς.

Ο «Γηραιός» μάλιστα αν παίξει τελικά στο Basketball Champions League, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να μπει νωρίς στη μάχη της διοργάνωσης, καθώς θα παίξει στην προκριματική φάση του BCL.

Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν ότι το «Ιβανώφειο» δεν θα περάσει από το BCL και την FIBA. Έτσι πρέπει να βρει ένα άλλο γήπεδο για να το δηλώσει ως έδρα.

Οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν έτσι να πάνε στην λύση του «Αλεξάνδρειου» και ζητάνε να χρησιμοποιούν αυτό ως έδρα για τη νέα σεζόν.

Το όλο θέμα, πάντως, δεν είναι τόσο απλό. Για να μπορούν να παίζουν στο «Αλεξάνδρειο» θα πρέπει να δώσει το «οκ» και ο Άρης. Οι «κίτρινοι» έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης  της «Nick Galis Hall» και έτσι πρέπει να συναινέσουν κι αυτοί για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και φυσικά να μην προκύψει «εμφύλιος» ανάμεσα στους δυο συμπολίτες.