Σε μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Ηρακλής κατάφερε να “φύγει νικητής” σήμερα κόντρα στο Μεσολόγγι ΒΑΧΙ με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 100-78. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στο 7-10, παραμένοντας μέσα στην 8αδα του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου υποχώρησε στο 5-12, παραμένοντας στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Tο παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά για το Μεσολόγγι, το οποίο ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων με τον Poirier. Η απάντηση για τον Ηρακλή ήρθε άμεσα με τον Hanlan να ευστοχεί και εκείνος σε ένα μακρινό εύστοχο τρίποντο. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στους 6 πόντους (11-5) με πρωταγωνιστές τους Enechionyia και Καββαδά. Λίγο αργότερα, οι Θεσσαλονικείς πήραν “αέρα” 11 πόντων (22-11) λίγο πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο. Αυτό τελείωσε με την ομάδα του Θανάσης Σκουτρόπουλου να έχει τον πλήρη έλεγχο, βρισκόμενη μπροστά με 28-19.

2ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο για την ομάδα του Ηρακλή, όμως σύντομα το “συγκρότημα” του Ντίνου Καλαμπάκου αντέδρασε, βελτιώνοντας την επιθετική του λειτουργία. Ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Lawrence μείωσε τη διαφορά και πάλι στους 6 πόντους (34-28). Ο Gotcher επανέλαβε το “ίδιο έργο” μειώνοντας στους 3 πόντους (34-31). Οι γηπεδούχοι “έτρεξαν” και πάλι ένα μικρό σερί φτάνοντας τη διαφορά και πάλι σε “διψήφια νούμερα” (45-31) χάρη σε ένα δίποντο του Ebaks. Έτσι λοιπόν, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 52-39 για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

3ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να αποδίδει το ίδιο αποτελεσματικά τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνά του. Σύντομα, με ένα καλάθι του Καββαδά μέσα από τη ρακέτα, η διαφορά “εκτοξεύτηκε” στους 16 πόντους (58-42). Το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ με κύριους εκφραστές στην επίθεσή του τον Σαχπατζίδη και τον Gotcher, “κατέβασε” τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο αριθμό (59-50). Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν και πάλι κοντά το σκορ (61-57) χάρη σε μια “τρίποντη βόμβα” του Gotcher. Η ομάδα του coach Σκουρτόπουλο όμως αντέδρασε, μένοντας παράλληλα ψύχραιμη και “έκλεισε” την τρίτη περίοδο στο +9 (72-63).

4ο δεκάλεπτο

Ο Ηρακλής “έσφιξε” την άμυνά του στη συνέχεια, δείχνοντας πως θέλει τη νίκη σήμερα. Με πρωταγωνιστές στη συνέχεια τον εξαιρετικό σήμερα Hanlan, αλλά και τον Καββαδά και στις δυο πλευρές του γηπέδου, ανέβασε τη διαφορά ψηλά στο +17 (83-67) χάρη σε μια προσπάθεια του Ebanks, με το υπόλοιπο του αγώνα να είναι 6 λεπτά. Ο Ηρακλής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Μεσολόγγι και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στη νίκη με 100-78, με τον Φίλιο να σκοράρει επίσης στο τέλος για την “100αρα” της ομάδας του.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Olivier Hanlan, ο οποίος “σταμάτησε” στους 26 πόντους, τα 8 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Joshua Haggins, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους, πήρε 2 ριμπάουντ και “μοίρασε” 8 ασίστ, ενώ πολύ θετικός ήταν και ο David Ebaks, ο οποίος είχε 19 πόντους 4 ριμπάουντ. Τέλος, πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος έκανε άλλο ένα “double double” με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Toddrick Gotcher, ο οποίος τελείωσε το ματς με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Kevin Langford, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους, ενώ ο Mark Lyons πρόσθεσε 12 πόντους

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 52-39, 72-63, 100-78

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ