Το κίνητρο του Ηρακλή έκανε ντέρμπι τον αγώνα για τρία δεκάλεπτα, αλλά ο Γηραιός με το ρόστερ των εννιά παικτών δεν μπόρεσε να πετύχει το θαύμα κι έτσι με ρεκόρ 6-18 θα επιστρέψει στην Α2 έπειτα από τη σεζόν 2018-19. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά χάρη στην ποιότητά του απέφυγε τις “κακοτοπιές” και πέτυχε την 22η του νίκη σε 24 αγώνες, στρέφοντας πλέον το βλέμμα του στα πλει οφ.

Φοβερή για τους νικητές η τριπλέτα Παπαπέτρου – White και Μacon με 21 πόντους έκαστος, που οδήγησε εκ τους ασφαλούς τον Παναθηναϊκό σε αυτό το όχι και τόσο άνετο όσο δείχνει το τελικό σκορ διπλό. Στον αντίποδα ο Henry ήταν εξαιρετικός κυρίως στο πρώτο μέρος με 24 πόντους με τον Garret επίσης να είναι διψήφιος με 12.

Η επιθετική λειτουργία των φιλοξενουμένων ήταν υποδειγματική αρχικά, με συνέπεια να ξεφύγουν νωρίς-νωρίς με επτά πόντους (2-9). Η κυριαρχία των «πρασίνων» συνεχίστηκε με τις καλές αμυντικές τους προσπάθειες να τους δίνουν ρυθμό στην επίθεση και να διευρύνουν κι άλλο το προβάδισμά τους (4-14). Ο Γηραίος δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει εύκολα το τομάρι και με πρωταγωνιστή τον Henry έτρεξε ένα 11-0 και προσπέρασε (15-14). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου με τον Παναθηναϊκό να έχει βραχεία κεφαλή (19-20).

Ο Henry ήταν σε εξαιρετική βραδιά με τους 15 πόντους που είχε ήδη πετύχει κι έτσι κράταγε την ομάδα του στην πρωτοπορία του σκορ (25-23). Οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούσαν να είναι ευθέως ανταγωνιστικοί, κάτι που άλλωστε αποδείκνυε και το ισόπαλο σκορ (29-29). Το «τριφύλλι» προσπαθούσε να αποσπαστεί (30-34), με τους παίκτες του Μέξα να φέρνουν πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους χάρη στα όργια του Henry (38-40). Το σύνολο του Βόβορα δυσκολευόταν πάρα πολύ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται ισόπαλο και τον Γηραιό να ελπίζει για το θαύμα.

Οι γηπεδούχοι φαινόντουσαν αποφασισμένοι να πετύχουν την μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων χρόνων, αφού ο Σταμάτης με δίποντο έφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία έβαλε φωτιά στο Ιβανώφειο. Οι “πράσινοι” ανέβασαν στροφές και πήραν απόσταση 8 πόντων (47-55), θέλοντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στα εναπομείναντα λεπτά της περιόδου το σκηνικό είναι ίδιο με τον Ηρακλή να μην μπορεί να πλησιάσει και την ομάδα του Βόβορα χάρη στην άμυνά της να βρίσκεται στο +9 (50-59).

Ο Ηρακλής με ένα γκολ – φάουλ μείωσε στους έξι (53-59), αλλά ο καυτός Macon με τον ίδιο τρόπο έφερε τη διαφορά  στη μέγιστη τιμή της (55-66). Ο Σταμάτης με σουτ έξω από την γραμμή των 6,75μ έκανε το 58-66, αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα 0-13 έκανε το  58-79,  κλειδώνοντας τον νικητή και στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο τους Θεσσαλονικείς στην Α2.

 Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-41, 50-59, 58-81

Οι διαιτητές: Φούφης, Μάνος, Θεονάς