Στην πόρτα της εξόδου από τον Ηρακλή είναι ο Βαγγέλης Ζιάγκος! Το στραπάτσο που υπέστη η ομάδα σήμερα στο «Ιβανώφειο» από το Λαύριο (κέρδισε τον «γηραιό» με 77-60) φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και οδήγησε την διοίκηση της ομάδας στην απόφαση να «τελειώσει» τον 44χρονο κόουτς.

Μάλιστα ήδη ακούστηκαν και τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων αντικαταστατών του Ζιάγκου. Τα σενάρια ανέφεραν ότι στην λίστα είναι οι Σωτήρης Μανωλόπουλος και Ηλίας Ζούρος, αλλά συνέχεια προστίθενται κι άλλα ονόματα (π.χ. Χάρης Μαρκόπουλος).

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο.

Το κερασάκι στην τούρτα του διαζυγίου των δυο πλευρών ήταν φυσικά το ματς με το Λαύριο, όπου η ομάδα υπέστη βαριά ήττα και μάλιστα μέσα στο σπίτι της. Η… τούρτα όμως, είχε αρχίσει να… φτιάχνεται από καιρό.

Στην αρχή της σεζόν η ομάδα απέτυχε να προκριθεί στους ομίλους του BCL, καθώς αποκλείστηκε από τον Κεραυνό Στροβόλου. Εκεί άρχισαν να υπάρχουν κάποιοι κλυδωνισμοί, αλλά η διοίκηση της ομάδας θεώρησε ορθώς ότι είναι ακόμα αρχή της σεζόν και ο προπονητής πρέπει να στηριχθεί.

Στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής ξεκίνησε με την εμφατική εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ (75-57) και το κλίμα έγινε καλό. Χάλασε όμως, στην 2η αγωνιστική μετά την ήττα από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο (81-75), αλλά οι κραδασμοί… απορροφήθηκαν τελικά.

Ο Ηρακλής κέρδισε στη συνέχεια Ιωνικό, Κολοσσό. Αμέσως μετά ήρθε η εντός έδρας  από το Περιστέρι και το κλίμα άρχισε να χαλάει. Στη συνέχεια η ομάδα κέρδισε δύσκολα εκτός έδρας το Μεσολόγγι, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν οι ήττες από ΑΕΚ και Λαύριο. Το κλίμα βάρυνε και η ήττα από το Λαύριο προκάλεσε τελικά την έκρηξη.