Ελέω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, η πρεμιέρα του Ηρακλή στην ελληνική Basket League αναβάλλεται, αφού οι ημερομηνίες των προκριματικών του FIBA Europe Cup με τις αντίστοιχες του πρωταθλήματος συμπίπτουν.

Συγκεκριμένα, ο Γηραιός αναμένεται -στο ιδεατό σενάριο- να αναμετρηθεί σε 2 προκριματικούς γύρους στην εν λόγω διοργάνωση, κάτι που ουσιαστικά θα τον απασχολήσει τόσο στις 29/9 όσο και στις 1/10.
Ταυτόχρονα, η πρεμιέρα της Basket League έχει ήδη οροθετηθεί για το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου, κάτι που όπως φαντάζει λογικό στερεί τη δυνατότητα από την αρμάδα της Θεσσαλονίκης να προλάβει να είναι έτοιμη, με το σενάριο των 3 αγώνων σε 4 ή 5 ημέρες να φαντάζει εφιαλτικό ακόμα και για συνθήκες ΝΒΑ.

Τέλος, όσον αφορά τις αναμετρήσεις του στο EC, αρχικά θα κοντράρει τις δυνάμεις του με την Plovdiv της Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια -εφόσον προκριθεί- θα κληθεί να ξεπεράσει και το εμπόδιο του νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Dnipro και Trefl Sopot για μια θέση στους ομίλους, όπου βρίσκεται ήδη ο Ιωνικός Νικαίας.