Ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο απραξίας επιστρέφει στους προπονητικούς πάγκους μετά και την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο του 2016. Πιο πριν βέβαια είχε βρεθεί δύο φορές στον πάγκο του Περιστερίου. Η αρχή είχε γίνει το μακρινό 1995 όταν και ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή, ενώ το 1997 βγήκε μπροστά και δημιούργησε ένα ισχυρό σύνολο «χτίζοντας» παράλληλα και την ιστορία του συλλόγου. Η δεύτερη θητεία του στους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» ήταν το 2010 όταν και η ομάδα βρέθηκε στην Α1 και παρέμεινε στον πάγκο της για δύο χρόνια. Από το 2012 και έκτοτε ο «Άρτζι» δημιούργησε ένα πολύ ισχυρό βιογραφικό, στο οποίο είχε σαν επιτεύγματα την παρουσία του στον Παναθηναϊκό για δύο θητείες, παίρνοντας μάλιστα το 2012 τους «πράσινους» από το… μηδέν και χτίζοντας μία καινούρια ομάδα, ενώ στο μεσοδιάστημα των δύο θητειών βρέθηκε στη Ρωσία για χάρη της Ούνικς Καζάν, στην οποία μπορεί να μην παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στον πάγκο της, όμως έζησε την επιτυχία της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα (είχε προκριθεί μέσω του τότε συστήματος των προκριματικών).

Όλα αυτά τα επιτεύγματα ανέβασαν ιδιαίτερα τις μετοχές του Αργύρη Πεδουλάκη, με αποτέλεσμα και το κασέ του να είναι ανεβασμένο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr, η διοίκηση του Περιστερίου προτίμησε να κάνει τη δική της οικονομική υπέρβαση προκειμένου να φέρει έναν υψηλού επιπέδου προπονητή που ξέρει το Περιστέρι όσο ελάχιστοι παρά να ρισκάρει με άλλου επιπέδου προπονητές.

Πλέον, το επόμενο βήμα που έχει τεθεί είναι η εκπόνηση του σχεδιασμού της νέας σεζόν, με το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση να εξετάζουν αρχικά τις περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το Περιστέρι στην Basket League και στη συνέχεια θα γίνει το απαραίτητο scouting για τις προσθήκες που θα ισχυροποιήσουν το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.