Σε σπουδαία μονομαχία εξελίχθηκε το ματς που ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική της Basket League ανάμεσα σε Πανιώνιο και Κύμη. Οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν την ήττα με 89-93 σε ένα φινάλε που κρίθηκε στις τελευταίες κατοχές με… μπόλικες βολές εκατέρωθεν, δίχως να καταφέρουν να συνδυάσουν την άκρως ενθαρρυντική τους εμφάνιση, παρά τα αναρίθμητα προβλήματα που περνάει ο σύλλογος, με το ροζ φύλλο αγώνα. Οι Ευβοιώτες, από την πλευρά τους πέτυχαν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας, κερδίζοντας κυρίως σε ψυχολογία και χαρακτήρα μετά από μία τόσο δυνατή «μάχη» που έληξε με θετική για αυτούς έκβαση.

Το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν κλειστό και αμφίρροπο, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να ξεφεύγει με προβάδισμα μεγαλύτερο των έξι πόντων. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος κέρδισε τις εντυπώσεις, προηγούμενος με 22-20 στο τέλος του, δείχνοντας ικανός για να φτάσει στη νίκη αν είχε διάρκεια στην απόδοση του, οι παίκτες του coach Καστρίτη όμως με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο ημίχρονο (43-44), αφού είχαν προηγηθεί αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα.

 

Στην τρίτη περίοδο, ο Πανιώνιος μπήκε μεν πιο δυνατά, παίρνοντας μια διαφορά έξι πόντων (56-50) και δημιουργώντας συνεχώς επιθετικές προσπάθειες μέσα από συνεργασίες (21 ασίστ) όμως με ένα μεγάλο σερί 3-15 ως το τέλος του δεκαλέπτου και απόλυτο πρωταγωνιστή τον ηΝτεβόν Γουόσινγκτον που σκόραρε 12 από τους συνολικούς πόντους του μέσα στη διάρκεια αυτού του σερί, η Κύμη έγινε ξανά το αφεντικό στο ματς. Το τελευταίο δεκάλεπτο πήρε τη μορφή θρίλερ, με την Κύμη να προελαύνει αλλά τον Πανιώνιο να παλεύει για την ανατροπή μέχρι το τέλος, σε μία τρομερά παραγωγική περίοδο και για τις δύο ομάδες με επιμέρους σκορ 30-28. Οι άστοχες βολές των φιλοξενούμενων στο τελευταίο λεπτό έδωσαν την ευκαιρία στους «κυανέρυθρους» να μείνουν ζωντανοί μέχρι τέλους, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και στο «καλάθι» (89-91) 11” πριν τη λήξη με βολές του Δίπλαρου, όμως ο Μπολντς έκανε το καθήκον του από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» στην επόμενη κατοχή, εξασφαλίζοντας το ροζ φύλλο αγώνα για τους Ευβοιώτες.

 

MVP της αναμέτρησης χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν ο Γουόσινγκτον, ο οποίος είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (5/8 δίποντα, 4/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Από κοντά και οι Μπολντς, Κάμφορ και Ουμπίλα που πρόσθεσαν 12, 11 και 15 πόντους αντίστοιχα για την Κύμη. Από πλευράς Πανιωνίου ξεχώρισε η τριπλέτα των αμερικανών, Μπέρι (19 πόντοι, 5/8 δίποντα 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τέλορ (12 πόντοι) και Σίνγκλερ (16 πόντοι, 3/8 δίποντα και 2/5 τρίποντα) ενώ μεγάλη ήταν και η συμβολή του Δίπλαρου (15 πόντοι) ως προς το κυνήγι της νίκης μέχρι τέλους, έχοντας 10/10 βολές.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 43-44, 59-65, 89-93

Πανιώνιος (Χουγκάζ):

Δίπλαρος 15 (1), Μπέρι 19, Τέιλορ 12, Χάρις 8 (2), Σίνγκλερ 16 (2), Καμαριανός 4, Καμπερίδης, Μπράουν 8 (2), Χουγκάζ 1, Τζόουνς 6.

Κύμη (Καστρίτης):

Μπολντς 12 (2), Χόρτον 9, Σαγκς 8 , Κάμφορ 11 (1)μ Γουόσινγκτον 23 (4), Πουλιανίτης, Τσιάρας, Στυλιανού 2, Μαραγκός 4, Τουντζιαράκης 9, Γερομίχαλος, Ουμπίλα 15 (3).

 

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα