Σπουδαία νίκη για το Λαύριο, το οποίο αν και έχανε με 11 πόντους λίγο μετά από τα μέσα της τρίτης περιόδου, τελικά ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε την νίκη. Έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου, ανέβηκαν στο 7-10 και εξακολουθούν να παλεύουν για πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Ιωνικός στο πρώτο του ματς στην μετά Segura εποχή, δεδομένων των συνθηκών έκανε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια (παρατάχθηκε μόλις με οκτώ παίκτες), όμως υποχώρησε στο 3-14 και πλέον τα επόμενα παιχνίδια και κυριώς η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή θα κρίνουν το μέλλον του στην κατηγορία.

Εξαιρετικός για τους νικητές ο Μουράτος, ο οποίος μετά την αναμέτρηση με τον Άρη έκανε πράγματα και θάμματα και σήμερα αφού με 26 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του απέδρασε από το κλειστό του “Πλάτωνα”. Στους διακριθέντες των Λαυριωτών ήταν τόσο ο Vaughn με 15 πόντους όσο και ο Savage με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον τελευταίο να δίνει το έναυσμα για την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ενώ καθοριστικότατος ήταν κι ο Νικολαΐδης με 12 πόντους εκ των οποίων οι έξι στα τρελευταία 2,5 λεπτά. Για τους Κυανόλευκους την παράσταση έκλεψε ο Mustafa με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ. Φοβερή απόδοση είχε κι ο Αθηναίου με 19 πόντους και 9 ασίστ, με τον Αρσενόπουλο να πετυχαίνει άλλους 14.

Εναλλαγές στο σκορ είχαμε στα πρώτα λεπτά με την ομάδα της Νίκαιας να έχει ένα ισχνό προβάδισμα (7-5). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Vaughn και με ένα σερί 0-8 το σύνολο του Σερέλη πέρασε μπροστά με έξι (7-13). Οι Κυανοκίτρινοι συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτερηση (11-18), ωστόσο δύο τρίποντα του Αρσενόπουλου και δύο βολές του Κολοβέρου έφεραν σε ισορροπία τον αγώνα (19-20). Ο Περσίδης με τρίποντο «ξεκόλλησε» την ομάδα του και το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 20-23.

Με x-factor τον Γκιουζέλη (δύο τρίποντα) ο Ιωνικός προσπέρασε ξανά (28-27), όμως οι Λαυριώτες με ένα 0-5 διαμόρφωσαν το 28-32. Ο Έλληνας ψηλός του συγκροτήματος του Τσίκληρα συνέχισε να είναι καυτός, με αποτέλεσμα οι Νικαιώτες να πλησιάζουν ξανά (35-36). Μάλιστα ο Ιωνικός ήταν αρκετά αποτελεσματικός από την περίμετρο και με δύο σουτ των Mustafa και Αθηναίου ανέκτησε το προβάδισμα (41-38). Εν τέλει το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (45-45).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε, αφού κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν μπορούσε να αποσπαστεί (50-50). Τα πάντα όμως άλλαξαν αφού ένα επιθετικό ξέσπασμα των γηπεδούχων, τους έδωσε την δυνατότητα να ξεφύγουν με έντεκα πόντους (61-50). Με δύο τρίποντα του Savage το Λαύριο μειώσε πολύ γρήγορα στους πέντε (61-56), δείχνοντας ότι δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα. Οι Κυανοκίτρινοι δεν έμειναν εκεί και με buzzer-beater του Μουράτου ισοφάρισαν (65-65).

Οι φιλοξενούμενοι φαινόταν πως έχουν περισσότερες δυνάμεις και αρχικά με ένα 0-6 πήραν κεφάλι στο σκορ (68-71). Ο Ιωνικός παρά την λειψανδρία έμενε σε απόσταση αναπνοής, όμως το συγκρότημα του Σερέλη πάντα έβρισκε τρόπο να ξεμακραίνει (74-79). Ένα τριποντο του Νικολαΐδη έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (76-82). Οι γηπεδούχοι επανήλθαν με ένα 4-0 (80-82), όμως δύο τρίποντες βόμβες των Νικολαΐδη και Μουράτου έκαναν το 81-88 στα 35” και υπέγραψαν το διπλό.

 

Oι διαιτητές της αναμέτρησης:  Κορομηλάς, Κάρδαρης, Λόρτος

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-45, 65-65, 84-91

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ