Το Λαύριο κατάφερε να πάρει το διπλό σήμερα κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας με 89-88 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Με αυτή τη νίκη, το “συγκρότημα” του Χρήστου Σερέλη ανέβηκε στο 11-4 παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη μεριά οι “Νικαιώτες” έπεσαν στο 6-10 για την 16η “στροφή” του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και στις δυο πλευρές του γηπέδου και από τις δυο ομάδες. Σύντομα ο Ιωνικός Νικαίας προηγήθηκε με 7-4 έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Μαυροκεφαλίδη και Χουγκάζ. Η απάντηση του Λαυρίου ήρθε άμεσα χάρη σε δυο ατομικές προσπάθειες των Carter και Davis, ανακτώντας το προβάδισμα (7-8). Λίγο αργότερα μάλιστα, με 3 πόντους του Diallo και ένα δίποντο από τον Γερομιχαλό, οι φιλοξενούμενοι πήραν “αέρα” 6 πόντων στο σκορ (7-13). 

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι απάντησαν με 8 συνεχόμενους πόντους από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ισοφαρίαζοντας σε 15-15. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη και ενώ το ματς ήταν κοντά στο σκορ και από τις δυο ομάδες, πραγματοποίησε ένα “ξέσπασμα” και βρέθηκε να προηγείται με 8 πόντους διαφορά (18-26) χάρη σε ένα “ρεσιτάλ τριπόντων”. Ένα εύστοχο drive από τον Smith του Ιωνικού, διαμόρφωσε το τελικό και αρκετά υψηλό σκορ 24-30 για το πρώτο δεκάλεπτο.

2ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με παρόμοιο αγωνιστικό ρυθμό για την ομάδα του Λαυρίου. Ο Cosey με ένα τρίποντο και ο Μαστρογιαννόπουλος με ένα δίποντο, αύξησαν τη διαφορά στους 9 πόντους (26-35). Οι “Νικαιώτες” απάντησαν με μια τρίποντη “βόμβα” δια χειρός Hollowell, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος με ένα δίποντο μείωσε μόλις στους 4 πόντους (31-35). 

Οι δυο ομάδες συνέχισαν με παρόμοιο “τέμπο”. Ο Τολιόπουλος προσέφερε ενέργεια στην ομάδα του και στο 14′ με ένα δύσκολο σουτ τριών πόντων μείωσε μόλις στους 3 πόντους (35-38). Το Λαύριο όμως με δυο τρίποντα του Davis αύξησε και πάλι υπέρ του τη διαφορά στους 9 πόντους (35-44). Οι διακυμάνσεις στο σκορ συνεχίστηκαν με τους γηπεδούχους να μειώνουν και πάλι τη διαφορά στο καλάθι (45-47) χωρίς να αφήνουν τους αντιπάλους τους να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ. Δυο ελεύθερες βολές του Diallo διαμόρφωσαν το 49-56, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους του αγώνα.

3ο δεκάλεπτο

Στο δεύτερο ημίχρονο, το “συγκρότημα” του Χρήστου Σερέλη ξεκίνησε πιο “ζεστά”, παίρνοντας γρήγορα διαφορά πάνω από 10 πόντους (51-62) χάρη στους Diallo και Γερομιχαλό. Ο Ιωνικός δυσκολευόταν να βρει σκοράρισμα σε εκείνο το σημείο, όπως αντίστοιχα και το Λαύριο, με το παιχνίδι να μην έχει ιδιαίτερο σκορ για 5 λεπτά στην τρίτη περίοδο. Ωστόσο, το “ρόδι έσπασε” η γηπεδούχος ομάδα με συνεχόμενες βολές των Χουγκάζ, Smith και Holyfield. 

Τη διαφορά κάτω από διψήφια “νούμερα” “έριξε” η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου χάρη σε κάποιες ενέργειες του Χουγκάζ, αλλά και την εξαιρετική δημιουργία του Τολιόπουλου. Ένα εύστοχο τρίποντο από τον Adam Smith από πλευράς Νικαιωτών, διαμόρφωσε το 64-71 για το τέλος της τρίτης περιόδου, με ένα αρκετά συναρπαστικό παιχνίδι να παίρνει “άγρια μορφή”. 

4ο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν στην τέταρτη και τελευταία περίοδο αποφασισμένοι να φτάσουν στην ανατροπή και ταυτόχρονα τη νίκη. O Smith με μια ατομική ενέργεια μείωσε τη διαφορά στα πρώτα 3 λεπτά της τελευταίας περιόδου στους 4 πόντους (71-75) και λίγο αργότερα ο Hollowell με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων, μείωσε το ματς στον πόντο (74-75). Σε εκείνο το σημείο, το Λαύριο βρήκε ρυθμό με κάποιες ενέργειες των Carter, Anosike και Μαστρογιαννόπουλου και αύξησε τη διαφορά και πάλι στους 6 πόντους (74-80).

Μπαίνοντας λοιπόν στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με κάποια σουτ των Hollowell και του Πετρόπουλου πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 85-85 περίπου 3 λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Οι δυο ομάδες παρουσίασαν νευρικότητα στις επιθέσεις τους στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Οι δυο ομάδες επίσης αστοχούσαν από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας”. Ο Χουγκάζ 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς ευστόχησε σε 1/2 βολές και άμεσα έκανε το 5ο φάουλ, ενώ το σκορ ήταν στο 88-89, το οποίο έμελλε να ήταν και το τελικό. Ο Μουράτος αστόχησε και στις δυο βολές και ο Smith “πέταξε” την ευκαιρία του Ιωνικού για τη νίκη σήμερα με μια βεβιασμένη και άστοχη προσπάθεια στην άλλη μεριά του γηπέδου. 

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Devin Davis, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του σήμερα ήταν ο Tyson Carter, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, ενώ στους 13 πόντους “σταμάτησε” ο Alpha Diallo. Τέλος, εκπληκτικός σήμερα ήταν ο Πέτρος Γερομιχαλός, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους και “κατέβασε” 12 ριμπάουντ, φτάνοντας στο “double-double”. 

Στην αντίπερα όχθη για τον Ιωνικό ξεχώρισε ο Jeremy Hollowell, ο οποίος “σταμάτησε” στους 25 πόντους, ενώ με 22 πόντους τελείωσε το ματς ο “μοιραίος” λόγω του τελευταίου άστοχου σουτ, Adam Smith, ο οποίος πρόσθεσε και 6 ασίστ στον “καμβά” του. Πολύ θετική ήταν η εμφάνιση του Νίκου Χουγκάζ, ο οποίος σκόραρε 9 πόντους και πήρε 14 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους πρόσθεσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έμεινε σε “ρηχά νερά”. 

Τα δεκάλεπτα: 24-30, 49-56, 64-70, 88-89

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το φύλλο αγώνα

Ιωνικός Νικαίας – Λαύριο 88-89

Διαιτητές: Δ. Συμεωνίδης, Γ. Καλδίρης, Κ.Παντελίδης
Τα δεκάλεπτα: 24-30, 49-56, 64-71,  88-89
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Αγγέλου): Smith 22, Pridgett 8, Βλάχος, Muhaymin 6, Χουγκάζ 9, Πετρόπουλος 3, Μαυροκεφαλίδης 10, Hollowell 25, Τολιόπουλος 2, Holyfield 3, Κόνιαρης
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης):  Carter 14, Μουράτος 6, Diallo 13, Davis 17, Γερομιχαλός 11, Cosey 6, Savage, Περσίδης 3, Anosike 10, Μαστρογιαννόπουλος 9