Ο Ιωνικός Νικαίας σήμερα ήταν εξαιρετικός με φοβερό “επιθετικό κρεσέντο” και έφτασε άνετα στη νίκη με 100-85 κόντρα στο Μεσολόγγι ΒΑΧΙ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League. Μετά από αυτή τη νίκη, οι Νικαιώτες ανέβηκαν στο 5-9, ενώ το Μεσολόγγι υποχώρησε στο 4-10 επιστρέφοντας στις ήττες.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ιωνικό Νικαίας να μπαίνει πιο “ζεστά” στο παρκέ και να “τρέχει σερί” 6-0 χάρη στους Pridgett και Χουγκάζ. Ο Poirier απάντησε λίγο αργότερα, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν “ζεστά” με ένα τρίποντο του Χουγκάζ, αλλά και ένα δίποντο από τον Hollowell. Παρά το γεγονός πως το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ βελτίωσε την εικόνα του στην επιθετική της λειτουργία, το “συγκρότημα” του coach Αγγέλου συνέχισε να έχει εκπληκτική εικόνα στην επίθεσή της, ανεβάζοντας τη διαφορά στους σε διψήφια νούμερα (22-12) περίπου 2 λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Ιωνικός συνέχισε με το “πόδι στο γκάζι” και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 28-19 υπέρ των γηπεδούχων.

2ο δεκάλεπτο

Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την εικόνα τους στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με ένα τρίποντο του Green και ένα “drive” του Χατζηνικόλα. Λίγο αργότερα, ο Gotcher ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, μειώνοντας τη διαφορά μόλις στους 3 πόντους (30-27). Με το πέρασμα του πρώτου πενταλέπτου στι δεύτερο δεκάλεπτο, ο Hollowell με ένα επιθετικό “κρεσέντο” βοήθησε την ομάδα του να “ανεβάσει” και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (42-32). Ο Smith ήταν εκπληκτικός στην επίθεση του Ιωνικού και η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά στους 7 πόντους (51-44) με ένα τρίποντο του Gotcher για το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση.

3ο δεκάλεπτο

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε και πάλι τους γηπεδούχους σε εξαιρετική κατάσταση όσον αφορά την επιθετική τους λειτουργία, κρατώντας σταθερά τη διαφορά υπέρ τους σε ικανοποιητικά νούμερα. Οι Μαυροκεφαλίδης και Χουγκάζ συνέχιζαν το “κρεσέντο” τους στην επίθεση φτάνοντας τη διαφορά υπέρ των Νικαιωτών μέχρι και στους 14 πόντους (66-52). Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο και περίπου 4 λεπτά πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, το Μεσολόγγι “έτρεξε ένα σερί” 11-0 μειώνοντας τη διαφορά στους 3 πόντους (66-63) με πρωταγωνιστές τους Gotcher και Langford. Κάπως έτσι με ένα κάρφωμα από τον Poirier, η τρίτη περίοδος τελείωσε με 68-65 υπέρ των γηπεδούχων.

4ο δεκάλεπτο

Μετά από τα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου όμως, ο Ιωνικός “πάτησε το πόδι στο γκάζι” και “έθεσε τα θεμέλια” για άλλη μια νίκη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ένα τρίποντο του Πετρόπουλου, και στη συνέχεια μια “τρίποντη βόμβα” από τον Smith και ένα “φλότερ” του Pridgett “ανέβασαν” τη διαφορά στους 8 πόντους (81-73) περίπου 4 λεπτά πριν από το τελικό σφύριγμα του αγώνα. Λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι “έσφιξαν” την άμυνά τους και με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων παό τον Τολιόπουλο έφεραν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (84-73). Με πρωταγωνιστές τους Τολιόπουλο, Pridgett και Smith, η ομάδα του coach Αγγέλου κατάφερε να “εκτοξεύσει” τη διαφορά στους 15 πόντους και να φτάσει συνολικά τους 100 μετρώντας ακόμη μια νίκη και εκπληκτική εμφάνιση παράλληλα.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Adam Smith, ο οποίος “σταμάτησε” στους 23 πόντους και τις 7 ασίστ, ευστοχώντας παράλληλα και σε 4 σουτ τριών πόντων. Επάξια δίπλα του στάθηκε και ο Νίκος Χουγκάζ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους με τρια τρίποντα και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Τέλος, αρκετά θετικός ήταν και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τους 16 πόντους που πρόσθεσε και τα 6 ριμπάουντ που πήρε, όπως και ο Βασίλης Τολιόπουλος που πρόσθεσε 15 πόντους.

Από την αντίπερα όχθη, για το Μεσολόγγι ξεχώρισε ο Toddrick Gotcher, ο οποίος τελείωσε το ματς με 28 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Devonte Green, που σημείωσε 15 πόντους και τέλος 12 πόντους και 5 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Darel Poirier.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 68-65, 100-85.

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το φύλλο αγώνα

Ιωνικός Νικαίας – Μεσολόγγι ΒΑΧΙ 100-85

Διαιτητές: Ν. Σώμος, Κ. Παντελίδης, Α. Καρδάρης
Δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 68-65, 100-85 
Ιωνικός Νικαίας (Βαγγέλης Αγγέλου): Smith 23 (4), Pridgett 7, Μαυροκεφαλίδης 16 (1), Hollowell 13 (1), Χουγκάζ 17 (3), Πετρόπουλος 3 (1), Muhaymin 6, Τολιόπουλος 15 (3), Holyfield.
Μεσολόγγι ΒΑΧΙ (Ντίνος Καλαμπάκος): Lawrence 4, Gotcher 28 (6), Langford 9, Μοτσενίγος, Poirier 12, Green 15 (2), Davis, Ναούμης 4, Σαχπατζίδης 6, Χατζηνικόλας 7 (1), Γράβας.