Αν και έφτυσε… αίμα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει από την έδρα του εξαιρετικού Ιωνικού Νικαίας με 68-61 για την 16η αγωνιστική της Basket League, περνώντας ξανά στην κορυφή της λίγκας.

Μετά από μια πρώτη περίοδο, όπου κυριάρχησε η δυστοκία και για τις δύο ομάδες (29% εντός πεδιάς ευστοχία ο Ιωνικός – 20% τρίποντο ο Παναθηναϊκός), ο Ιωνικός παρουσιάστηκε πιο μεστός και λειτουργικός σε επίθεση και άμυνα και εκμεταλλευόμενος συνεχώς τη γύμνια του αντιπάλου του στην περιφέρεια κατάφερε να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ!
Μάλιστα, με ένα τεράστιο 12-4 σερί κατάφερε να φτάσει και στη μέγιστη τιμή της διαφοράς μέχρι τότε, το +8 (35-27) με ένα ζευγάρι βολών του Mustafa!

Ωστόσο, το “τριφύλλι“, κάνοντας… bullying στην ρακέτα των γηπεδούχων, κατάφερε να μη δεχθεί άλλο πόντο μέχρι και την εκπνοή και το buzzer beater τρίποντο του Τούρκου και να επανέλθει σε μια φυσιολογικά στάδια στον πίνακα του σκορ ισοφαρίζοντας με κυριαρχία του Παπαγιάννη σε 35-35.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα της Νίκαιας συνέχισε στους ρυθμούς του πρώτου μέρους και χτυπώντας τον ΠΑΟ ξανά στα σημεία που πονούσε έφτασε με ένα μεγάλο σερί (9-3) στο +8 (52-44), δείχνοντας ικανός να φτάσει σε μια ηχηρή νίκη!
Όμως, η διαφορά ποιότητας με τον Παναθηναϊκό έκανε την εμφάνισή της, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να βρίσκει μέσω της κυκλοφορίας (7 ασίστ σε 7 καλάθια μέχρι και το 28′) μερικά εύκολα καλάθια, που του χάρισαν και μια κάποια ψυχολογία και στην άμυνα -κάτι που τον έφερε σύντομα σε μικρή απόσταση (52-51 στο 27′) -πριν περάσει και μπροστά με τρίποντο του Μαντζούκα (54-55).

Στην 4η περίοδο, το ντέρμπι συνεχίστηκε να κρατάει γερά, με τον Hamilton να ισοφαρίζει σε 61-61 με μεγάλο τρίποντο από τη δεξιά γωνιά, πριν ο White τρέξει μόνος του όλο το γήπεδο και με γκολ φάουλ δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (61-64)! Μέχρι και το 38ο λεπτό οι δύο ομάδες έμειναν δίχως σκορ, με τον White να μαζεύει ως από μηχανής θεός ένα καίριο επιθετικό ριμπάουντ και στη συνέχεια να σκοράρει από κοντά για το 61-66, με τον Παπαγιάννη να τελειώνει το ματς λίγο αργότερα.

 

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 38-35, 54-55, 61-68

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.