Τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο κατάφερε να πανηγυρίσει στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επιβλήθηκαν με σκορ 98-72 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League και πήραν την 6η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν τη χαρά να δουν την επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη στα παρκέ μετά από έναν χρόνο απουσίας, ενώ σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους να βάζουν δύσκολα στον Ολυμπιακό. Το σύνολο του Νίκου Οικονόμου κατάφερε, μάλιστα, να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο (18-20), ενώ μπήκε στα αποδυτήρια με το -4 (45-41). Παρόλα αυτά στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Σπανούλης, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με τους Νεοσμυρνιώτες να γνωρίζουν την 5η τους ήττα.

Ο αγώνας

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα στο 5-0 του Ολυμπιακού, έπαιξαν συγκεντρωμένα και κατάφεραν να προηγηθούν με 18-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο Παπαντωνίου και Μπέρι ανέβασαν τη διαφορά στους 10 (18-28, 13′). Όμως οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τον εαυτό τους και κατάφεραν χάρη στους Στρέλνιεκς και Γκος να μπουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 45-41.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκος με 5 σερί πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρει την απαιτούμενη ενέργεια. Στην εξίσωση της αναμέτρησης μπήκε και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του έδωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Ολυμπιακό να κλείνει τον Πανιώνιο και να προηγείται με 71-56 στο τέλος της περιόδου. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι γηπεδούχοι παίζοντας συγκεντρωμένα σε άμυνα και επίθεση δεν έδωσαν την ευκαιρία στους “κυανέρυθρους” να αντιδράσουν. Η είσοδος του Δημήτρη Αγραβάνη στο τέλος έδωσε πνοή στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι πήραν τη νίκη με σκορ 98-72. 

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-41, 71-56, 98-72