Έτοιμη για την Basket League δηλώνει η Καρδίτσα! Ο ΑΣΚ ενημέρωσε το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) ότι κατέθεσε πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην πρωτοβάθμια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ, επομένως περιμένει απλά την επισημοποίηση της συμμετοχής του στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Παράλληλα, η διοίκηση της Καρδίτσας υπενθυμίζει στους φιλάθλους της, ότι «από τις 6 Ιουλίου έχει ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Α.Σ.Καρδίτσας ΚΑΕ, μια διαδικασία με την οποία όσοι φίλαθλοι επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν μετοχές της ΚΑΕ που ήδη έχει δημιουργηθεί και να ενισχύσουν την προσπάθειά της, μπροστά στη νέα μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στη Basket League».

Η ανακοίνωση της Καρδίτσας:

«Με πλήρη φάκελο και όλα τα δικαιολογητικά, έγινε τη Δευτέρα η κατάθεση του φακέλου της Α.Σ.Καρδίτσας ΚΑΕ στην πρωτοβάθμια επιτροπή του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου η νεοφώτιστη ομάδα της πόλης μας να λάβει το «πράσινο φως» για την ιστορική πρώτη της συμμετοχή στη Basket League.

To βάρος της διοίκησης όλο το προηγούμενο διάστημα, έπεσε στη σύνταξη του φακέλου και την υποβολή του, σε μια διαδικασία του ΕΣΑΚΕ που είναι πολύ απαιτητική, ειδικά για τις ομάδες που προέρχονται –όπως ο ΑΣΚ- από την Α2 Εθνική. Εκτός των τυπικών εγγράφων, ιδιαίτερη σημασία δίνεται από τη διαδικασία αδειοδότησης στα οικονομικά στοιχεία και συγκεκριμένα στον ελάχιστο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό 800 χιλιάδων ευρώ, που είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ο φάκελος κατατέθηκε με πλήρη στοιχεία, απομένει πλέον το πόρισμα της επιτροπής αδειοδότησης και η επικύρωσή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, στο οποίο μάλιστα, ήδη μετέχουν οι εκπρόσωποι του ΑΣΚ. Στις 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στην Αθήνα.

Συνεχίζεται η δημόσια εγγραφή στο Μετοχικό Κεφάλαιο

Από τις 6 Ιουλίου έχει ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Α.Σ.Καρδίτσας ΚΑΕ, μια διαδικασία με την οποία όσοι φίλαθλοι επιθυμούν μπορούν να αποκτήσουν μετοχές της ΚΑΕ που ήδη έχει δημιουργηθεί και να ενισχύσουν την προσπάθειά της, μπροστά στη νέα μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στη Basket League.

Έτσι, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που το επιθυμούν, καλούνται να καταβάλλουν στον με αρ. GR1408900100003010104428300 τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας στη «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», το ποσόν που αντιστοιχεί στις μετοχές που επιθυμούν να αποκτήσουν με την αιτιολογία: «ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΕΤΟΧΟΥ–ΑΦΜ ΜΕΤΟΧΟΥ, συμμετοχή σε Μ.Κ. της «Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΑΕ». Θυμίζουμε πως κάθε μετοχή τιμάται 10 ευρώ και με αυτή την αναλογία, το ποσό που θα κατατεθεί θα αντιστοιχεί και στον αριθμό των μετοχών. Η διαδικασία της δημόσιας εγγραφής θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουλίου.

Μετά την αδειοδότηση τα αγωνιστικά θέματα

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες, η προσοχή πλέον στρέφεται στην καλύτερη οργάνωση της ΚΑΕ, αλλά και στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Ήδη έχουν γίνει οι βασικές συζητήσεις και επαφές για τη στελέχωση της ομάδας, με στόχο η ομάδα να ξεκινήσει να χτίζεται και να παρουσιαστεί πανέτοιμη για το νέο πρωτάθλημα. Οι κινήσεις που θα γίνουν, τόσο σε ότι αφορά το προπονητικό τιμ, όσο και για το ρόστερ της ομάδας, θα έχουν σαν γνώμονα τη δημιουργία μιας συμπαγούς και ανταγωνιστικής ομάδας, πάντοτε όμως –κάτι που αποτελεί πάγια πολιτική του οργανισμού του Α.Σ.Καρδίτσας- με προσοχή, συνέπεια και με επιλογές που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της ομάδας».