Το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε στην Καρδίτσα, με την αδειοδότηση του συλλόγου να αγωνιστεί στην Basket League και τη μετατροπή σε ΚΑΕ. Έπονται τα αγωνιστικά θέματα, που είναι και τα κυριότερα από εδώ και στο εξής, ώστε ο ΑΣΚ να κατεβάσει ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής και μία πρόγευση του τι θα επακολουθήσει, έδωσε η Καρδίτσα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/7), μερικές ημέρες μετά την ανάδειξη του Γιάννη Μπουρούση σε πρόεδρο της ομάδας.

Αναλυτικά:

«Με γερές διοικητικές βάσεις και διάθεση για να παρουσιαστεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στη νέα μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Α.Σ.Καρδίτσας Κ.Α.Ε.

Η Συνέλευση έγινε μέσα σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ υπήρξε ενημέρωση από την προσωρινή διοίκηση για όλα τα θέματα που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί η ίδρυση της Κ.Α.Ε., η κατάθεση και η πιστοποίηση του αρχικού Μετοχικού Κεφαλαίου, ενώ έχει ήδη ληφθεί και η αδειοδότηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η προσωρινή διοίκηση, η οποία είχε οριστεί από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Α.Σ.Καρδίτσας, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το έργο της και μάλιστα, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί από την αρχή. Με τη Συνέλευση της Δευτέρας, τα ηνία της διοίκησης παραδίδονται πλέον στην εκλεγμένη από τους μετόχους διοίκηση της Κ.Α.Ε., η οποία αναλαμβάνει να δρομολογήσει όλες τις εξελίξεις στον οργανωτικό και αγωνιστικό τομέα.

Πρόεδρος ο Γιάννης Μπουρούσης

Στη Γενική Συνέλευση τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος τόνισε τη διάθεσή του να προσφέρει στην ομάδα, αυτή τη φορά όχι μέσα στο παρκέ, αλλά από την πολύ σημαντική θέση του Προέδρου της ΚΑΕ. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, θα είναι ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ στην παρθενική της παρουσία στη Basket League και μαζί με το υπόλοιπο συμβούλιο, αλλά και όλους τους ανθρώπους που χρόνια τώρα στηρίζουν διοικητικά την προσπάθεια, θα διαχειριστούν τα πολλά ανοικτά ζητήματα και την προετοιμασία για την ιστορική πρόκληση που έχει μπροστά του, ο αθλητισμός της Καρδίτσας.

Οι διοικητικές και αγωνιστικές εξελίξεις

Τόσο στο οργανωτικό κομμάτι, όσο και στον αγωνιστικό σχεδιασμό, έχει γίνει σοβαρή προετοιμασία για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, έχουν προηγηθεί πολλές συζητήσεις και ενέργειες και ήδη, έχουν δομηθεί τόσο το οργανόγραμμα της Κ.Α.Ε., όσο και το βασικό αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Κύριος στόχος, είναι να δημιουργηθεί μια υγιής, καθαρή και βιώσιμη Κ.Α.Ε. με ξεκάθαρες προτεραιότητες και παράλληλα, μια ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο, που θα είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Basket League και θα στηρίζεται στη σκληρή δουλειά μέσα στο παρκέ και έξω από αυτό, στη στήριξη του φίλαθλου κόσμου και των επιχειρήσεων της Καρδίτσας.

Σημαντικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες

Με το διοικητικό σχήμα να έχει ολοκληρωθεί, όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα μπαίνουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης, με βάση το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Έτσι, σύντομα θα ανακοινωθούν το χορηγικό πρόγραμμα αλλά και σημαντικές χορηγικές συμφωνίες που έχουν ήδη συναφθεί, η διάθεση των διαρκείας, το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και βέβαια, ο αγωνιστικός σχεδιασμός, με τη στελέχωση του τεχνικού τιμ και του ρόστερ. Στις επόμενες εβδομάδες, θα ολοκληρωθούν βασικά μέρη του σχεδιασμού με στόχο, η ομάδα να είναι από κάθε πλευρά πανέτοιμη για το τζάμπολ της Basket League στις 8 Οκτωβρίου».