Ο Στέλιος Συμεωνίδης φέρεται να πήρε θέση για το θέμα της πολυσυζητημένης κλήρωσης των διαιτητών της 26ης Αγωνιστικής της Α1 και να είπε στη εκπομπή «Δίκη» ότι δεν μετείχε στη πολύκροτη συνεδρίαση της 3/5 που έγινε στην ΚΕΔ. Ελα, όμως, που το έγγραφο (ήταν τα πρακτικά της εκείνης της συνεδρίασης τα οποία έστειλε η ΕΟΚ στη ΚΕΔ και η Επιτροπή Διαιτησίας τα έδωσε με την σειρά της στις 16/5 στο ΑΣΕΑΔ όπου εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού) που έδωσε χθες (20/5) στην δημοσιότητα ο Ολυμπιακός τον διαψεύδει!

Ο Συμεωνίδης φέρεται να είπε ότι δεν ήταν στην Αθήνα εκείνη την ημέρα, καθώς βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη και τόνισε επίσης ότι υπέγραψε το έγγραφο μερικές μέρες (δυο) μετά.

Στο πρακτικό όμως, φαίνεται καθαρά ότι ο Συμεωνίδης όχι μόνο ήταν στην Αθήνα εκείνη την μέρα, αλλά ήταν και κανονικά στην ΚΕΔ! Στο πρακτικό αναφέρεται αρχικά ότι κατέθεσε πρόταση για το θέμα της άδειας που έπρεπε να δοθεί στον Παναγιώτη Αναστόπουλο (είχε κληθεί να παίξει σε ματς της VTB League). Την ημέρα όμως, που θα έπαιζε εκεί κληρώθηκε να παίξει το ματς Ολυμπιακός –  Προμηθέας. Η ΚΕΔ δεν τον άφησε να πάει τελικά στην VTB League για να πάει στο ΣΕΦ και να σφυρίξει το ματς του Ολυμπιακού για την 26η Αγωνιστική. Τελικά, όμως, δεν πήγε στον Πειραιά, αφού δήλωσε κώλυμα.

Στο έγγραφο υπάρχει και άλλη μια αναφορά στην… παρουσία του Συμεωνίδη στην ΚΕΔ, καθώς αναγράφεται επίσης το πρακτικό ότι λίγο πριν εισέλθουν στην αίθουσα οι εκπρόσωποι των σωματείων για την κλήρωση, ο Στέλιος Συμεωνίδης επικαλέστηκε αδιαθεσία και αποχώρησε.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, επειδή σε εκείνη την κλήρωση μετείχαν μόνο οι Κυριάκος Ταβουλαρέας και Κώστας Κορομηλάς. Τα πρακτικά είχαν τις υπογραφές τους και εκεί φαινόταν ότι η διαδικασία έγινε μόνο με δυο μέλη της ΚΕΔ, κάτι που είναι παράνομο.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι το πρακτικό τα λέει όλα και δείχνει ότι η διαδικασία έγινε με 2 άτομα. Επίσης δείχνει ότι ο Συμεωνίδης ήταν στη Αθήνα και τη ΚΕΔ εκείνη την ημέρα. Αρα θα έπρεπε να είχε υπογράψει το συγκεκριμένο πρακτικό, αλλά δεν το έκανε. Οι ερυθρόλευκοι αισιοδοξούν ότι το ΑΣΕΑΔ θα δικαιώσει τη προσφυγή τους (η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο).

Η ομάδα έχει κάνει, πάντως και δεύτερη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, κατά του ΕΣΑΚΕ (επειδή η Λίγκα αγνόησε ότι ήταν σε εξέλιξη η πρώτη προσφυγή της ομάδας, επικύρωσε την βαθμολογία και όρισε και τα πλέι οφ. Αυτή θα εκδικαστεί στις 13/5