Δυναμικά μπήκε στο πρώτο πεντάλεπτο η ΑΕΚ που ξεκίνησε με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, καθοδηγούμενη από τους Γιάνκοβιτς και Μασιούλις (14π και οι δύο μαζί) έχοντας παράλληλα το προβάδισμα καθ’ολη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους αφού ο Προμηθέας ανέβασε στροφές με μπροστάρη τον Λούποβι (8π με 2/3τρ.) έκλεισε την ψαλίδα που είχαν ανοίξει οι “κιτρινόμαυροι”. Το δεκάλεπτο έκλεισε με την ΑΕΚ να προηγείται με 3, 25-22.

Στην δεύτερη περίοδο οι Πατρινοί μπήκαν πιο δυνατά, παίζοντας πιο οργανωμένα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα όπου έκλεισαν τους διαδρόμους και οδήγησαν τους γηπεδούχους σε διαδοχικά άστοχα σουτ από τα 6,75 (ξεκίνησαν με 3/4 και μέχρι να ευστοχήσει ξανά ο Λάνγκφορντ είχαν 0/8). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό, πέτυχαν διαδοχικούς πόντους και έχτισαν διαφορά αφού παράλληλα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν το κατάλληλο σχήμα, παίρνοντας βοήθειες ουσιαστικά μόνο από τους Γιάνκοβιτς και Ματσιούλις (8π έκαστος). Από την άλλη μεριά, ο Χολ πήρε στις πλάτες του την ομάδα σκοράροντας αλλα και δημιουργώντας (6π, 3ας) και ο Αγραβάνης έδωσε πολύτιμες βοήθειες (6π, 5ρ.). Όλα αυτά βέβαια μέχρι την είσοδο του Λάνγκφορντ περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο οποίος προσέφερε λύσεις στην ομάδα του τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία (10π 2ασ), ρίχνοντας την διαφορά, με την ομάδα του να πηγαίνει τελικά στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 44-40.

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλιεστικά στους γηπεδούχους, όπου μέσα από την άμυνα τους δεν άφησαν τον Προμηθέα να απειλήσει και με επί μέρους σκορ 21-11 “έχτισαν” διαφορά. Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην 3η περίοδο ο Λάνγκφορντ, έχοντας φτάσει ως εκείνο το σημείο τους 18πόντους (με 2ρ και 3ας), πολύ καλός και ο Σαντ-Ρος που δεν είχε βοηθήσει στο πρώτο μέρος και σημείωσε 13 πόντους. Τρομερός Έλις που προσπαθούσε μαζί με τον Λούποβι, πέραν όμως αυτών ο Προμηθέας δυσκολευόταν πολύ να βρει σκορ με την πολύ καλή άμυνα της ΑΕΚ (μόλις 9π σε 9λεπτά) όμως και οι “κιτρινόμαυροι” σκόραραν κυρίως με βολές (18 εναντίον 6 ως εκείνο το σημείο) ενώ οι Πατρινοί έμειναν χωρίς σκορ για περίπου 3-4 λεπτά πριν το φινάλε, με τον Έλις να…σπάει το ρόδι με 2 βολές, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο -6, 61-55.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις άμυνες να έχουν κυρίαρχο ρόλο. Οι Πατρινοί έτρεξαν ένα μικρό επί μέρους σκορ, 2-8, μετά απο πέντε λεπτά αγώνα και ισοφάρισαν αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν μπροστά και να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε μόλις 2π μετά από περίπου 4:30 λεπτά. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις που ήθελε, ο Χολ δεν βοήθησε καθόλου στο δεύτερο μέρος υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο, ενώ  και ο Αγραβάνης που ήταν καλός στο πρώτο μέρος δεν βοήθησε, με τον Έλις να παλεύει μόνος του (23π, 12ρ) όμως δεν ήταν αρκετός για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη. Η ομάδα του Παπαθεοδώρου χάρη στο πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει τη νίκη αν και κινδύνεψε στην τελευταία περίοδο όπου πέτυχε μόλις 11 πόντους, αλλά μέσα από την άμυνα δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κάνουν τη ζημιά και τους κράτησε μόλις στους 13, παίρνοντας τελικά το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα με 73-68.

Κορυφαίος ο Λάνγκφορντ με 20π, 3ρ και 3ας, ακολούθησαν οι Σαντ-Ρος και Μασιούλις με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Διασωθέντες από μεριάς Προμηθέα ήταν οι Έλις με νταμπλ-νταμπλ (23π και 12ρ) και Λούποβι 16π.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 15-22, 21-11, 11-13

ΑΕΚ: Λάνγκφορντ 20 (2), Ματσιούλις 12 (1), Κακλαμανάκης 3, Σαντ-Ρος 14 (1), Γιάνκοβιτς 11 (3), Ρέι, Τολιόπουλος, Χρυσικόπουλος, Γκίκας 6 (2), Μαυροειδής 2, Γιαννόπουλος 3, Σλότερ 2

Προμηθέας: Χολ 6, Λούποβι 16 (4), Κασελάκης 10 (1), Φίλερ 3 (1), Μπόγρης 2, Αγραβάνης 6, Μπαμπ, Κατσίβελης, Ρόμπινσον 2, Έλις 23, Μαντζούκας, Μπαζίνας