Σπουδαία νίκη για τη Λάρισα, η οποία αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να επιβληθεί του σκληροτράχηλου Ιωνικού με ένα τρίποντο του Berzins στα 36”, με συνέπεια να ανέβει στο 12-12 και να εξασφαλίσει την έκτη θέση στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του Άρη απέναντι στον Απόλλωνα. Από την άλλη οι Νικαιώτες γνώρισαν την 18η ήττα τους σε 24 αγώνες, αλλά δεν τους πείραξε καθόλου, καθότι ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ηρακλή και με αυτόν τον τρόπο ανανέωσαν το ραντεβού τους στην κορυφαία κατηγορία και τη νέα σεζόν.

 Για τους νικητές από άλλον πλανήτη ήταν ο Μoody με τους 35 πόντους , με τον Berzins να είναι εξαιρετικός με τους 14 πόντους και τα κρίσιμα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο και τον Crubally να είναι με τη σειρά του κι αυτός διψήφιος με 12. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε η τετράδα Αρσενόπουλος- Hamilton – Μοses – Μαυροκεφαλίδης με 21,21,15 και 13 πόντους αντίστοιχα.

To δίδυμο Maric-Moody κουβαλούσε του Θεσσαλούς, οι οποίοι προηγήθηκαν με 7-4 έπειτα από περίπου τρία λεπτά. Οι δύο αυτοί παίκτες ήταν η μόνοι που είχαν επαφή με το αντίπαλο καλάθι, την στιγμή που οι Νικαιώτες πήραν τα ηνία της αναμέτρησης (12-13). Ο Αρσενόπουλος με πέντε πόντους ήταν αυτός που κρατούσε την ομάδα του Τσίκληρα «στον αφρό» με τον Μαυροκεφαλίδη να διαμορφώνει το 19-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τον Αρσενόπουλο να συνεχίζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και τον Τζόλο να βάζει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ με 5 πόντους ο Ιωνικός εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση (24-30). Ο Moody ήταν σεληνιασμένος και με τους 22 (!) πόντους (2/2 δίποντα, 6/6 τρίποντα) έφερε πάλι το ματς στην ισορροπία (30-30). Στη συνέχεια Hamilton και Moses ήταν αυτοί που ανέλαβαν δράση, για να φέρουν τους «κυανόλευκους» στο +8 (34-42). Το σύνολο του Τακιανού βρήκε κι άλλες λύσεις πέραν του βραχύσωμου γκαρντ και γι’ αυτό με ένα σερί 7-0 έφτασε μία ανάσα από του φιλοξενούμενους (41-42). O αγώνας ήταν ισορροπημένος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ ισόπαλο (46-46).

Oι δύο ομάδες είχαν πολύ καλό επιθετικό ρυθμό κι η Λάρισα με τρίποντο του Ζάρα πέρασε μπροστά (51-49). Με οδηγό τον πλουραλισμό στην επίθεση οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να αποσπαστούν από τους φιλοξενούμενους, που ισοφάρισαν με σουτ του Hamilton έξω από την περίμετρο (58-58). Το ντέρμπι συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να έχουν ένα ισχνό πλεονέκτημα (64-63), αφού ο Ιωνικός ήθελε τη νίκη για να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα στο Ιβανώφειο. Με δύο βολές του Moody η Λάρισα πήρε  ένα μικρό προβάδισμα 5 πόντων (69-64), με τα πάντα όμως να είναι ανοικτά για τον τελικό νικητή.

Οι άμυνες είχαν σφίξει αρκετά, εξαιτίας του ότι είχαμε μπει στην τελική ευθεία του αγώνα, αλλά το συγκρότημα του Τακιανού ήταν επικεφαλής (72-66), δείχνοντας πως έχει τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα. Ο αθηναϊκός σύλλογος επανήλθε δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης (72-70), προτού ένα τρίποντο του Berzins δώσει βαθιά ανάσα στους Θεσσαλούς (75-70). Με διαδοχικά τρίποντα η ομάδα του Τσίκληρα προσπέρασε περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη (79-80) και φαινόταν ικανή για ακόμη μία υπέρβαση. Ο Crubally με 2/2 βολές ισοφάρισε για τη Λάρισα στου 81 πόντους με 1,5 λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση του αγώνα. Ένα τρίποντο του Ηamilton έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ιωνικό, αλλά με ένα 5-0 η Λάρισα διαμόρφωσε το τελικό 86-84.

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 46-46, 69-64, 86-84

Οι διαιτητές: Παπαπέτρου, Συμεωνίδης, Καρπάνος