Με τον Moody να τη λυτρώνει στο φινάλε, η Λάρισα κατάφερε να ξεπεράσει έστω και αν κινδύνευσε να χάσει ένα δικό της ματς το εμπόδιο του ΠΑΟΚ επικρατώντας με 74-70 για την 21η στροφή της Basket League και να ξεφύγει πλέον με 2 βαθμούς από το σημερινό της αντίπαλο στη μάχη για τα Playoffs!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και να προηγήθηκε από νωρίς με μεγάλες διαφορές (2-8, 8-17), ωστόσο από τα τέλη κιόλας της πρώτης περιόδου, η Λάρισα τρέχοντας ένα ηχηρό 12-0 σερί μέχρι και τις απαρχές της δεύτερης κατάφερε να αποκτήσει τα ηνία της συνάντησης και σταδιακά να επιβάλλει τα δικά της «θέλω» σε αυτήν -φτάνοντας δις στο +9 μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Μάλιστα, αυτή της η τυπική… άτυπη κυριαρχία συνεχίστηκε με μερικές εξαιρέσεις και μετά την ανάπαυλα, όταν οι Θεσσαλοί κατόρθωσαν να σταθεροποιήσουν την απόστασή τους άνω των 5 πόντων αλλά και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με το +9 (57-48) ανά χείρας.

Μετά από ένα διαρκές και μακρύ διάστημα όπου οι γηπεδούχοι ήταν δίχως πάσα αμφιβολία η καλύτερη ομάδα του παρκέ, ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε τη δική του αντεπίθεση και με ένα γρήγορο μα και αποτελεσματικό συνάμα 2-10 επί μέρους σκορ πλησίασε στους 5 πόντους την απόστασή του (63-58 στο 34′) μετά από αρκετή ώρα πίσω στο σκορ με μεγαλύτερες διαφορές.
Mάλιστα, λίγο αργότερα με δύο προσωπικά τους καλάθια οι Love και Lee έφεραν τη διαφορά στην αιχμή του δόρατος, με το χαμένο τρίποντο του Μάντζαρη στη συνέχεια να μην φέρνει το ματς στα ίσα 1.5 πριν το τέλος.

56” όμως πριν το φινάλε, ο πολυμήχανος Moody πέτυχε ένα πολύ σημαντικό καλάθι και κάνοντας το 71-66 έδωσε μεγάλη ανάσα στους οικοδεσπότες…
Στη συνέχεια, ο βραχύσωμος γκαρντ σημείωσε ακόμα 3 πόντους με ισάριθμες βολές και χάρισε στη Λάρισα μια πολύ σημαντική νίκη!

 

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 38-33, 57-48, 74-70

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.