Ο Λευτέρης Μαντζούκας έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του από τον Προμηθέα στον Παναθηναϊκό. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, πάντως, δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε ούτε στην Basket League ούτε στο Κύπελλο Ελλάδας.

Βάσει των κανονισμών της λίγκας, ο 17χρονος φόργουορντ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους “πράσινους”, καθώς αποκτήθηκε έχοντας δελτίο στον πατρινό σύλλογο. Πρόκειται για έναν κανονισμό που ισχύει πλέον κυρίως σε παιδικό και εφηβικό επίπεδο, ούτως ώστε να μην επιτρέπονται οι μεταγραφές κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αυτό βέβαια επηρεάζει και τον Μαντζούκα, που για να φορέσει τα πράσινα αυτή τη σεζόν, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τον Γιώργο Βόβορα σε κάποιον αγώνα της EuroLeague. Ειδάλλως, θα πρέπει να περιμένει την επόμενη χρονιά για να παίξει στις εγχώριες διοργανώσεις…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να “περάσει” την ένταξή του και στη Basket League, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μετακίνηση που αφορά την εφηβική ομάδα. Εάν δεν το καταφέρει, θα μπορεί να υπολογίζει στον διεθνή φόργουορντ από το καλοκαίρι του 2021 και συγκεριμένα από τις 8 Ιουλίου 2021, όταν κλείσει τα 18.