Το Λαύριο πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο εμφατικό 60-77 υπέρ της ομάδας του Χρήστου Σερέλη, η οποία ανέβηκε στη βαθμολογία, έχοντας ρεκόρ 4-4, όσο ακριβώς έχουν πλέον μετά από αυτήν την ήττα και οι “κυανόλευκοι”.

Ο Αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα και πιο “ζεστά” στα πρώτα λεπτά της αρχής του αγώνα παίρνοντας “κεφάλι” στο σκορ με δυο εύστοχα τρίποντα του Hanlan. Η αντίδραση του Λαυρίου ήταν άμεση και με ένα γρήγορο “σερί” 7-0 με κύριους εκφραστές στην επίθεσή του τους Μουράτο και Γερομιχαλό ανέτρεψε το σκορ στο 6-9. Η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου παρέμεινε ίδια με τους γηπεδούχους ωστόσο 2 λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου να ισοφαρίζουν το σκορ σε 14-14 χάρη σε ένα τρίποντο του Bowling. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι “έτρεξαν και πάλι ένα σερί” 7-0, και με ένα καλάθι του Evans διαμόρφωσαν το 14-20 για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου της αναμέτρησης στο Ιβανώφειο.

2ο δεκάλεπτο

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνέχισε στο ίδιο “τέμπο” τόσο στην επίθεσή της, όσο και στην άμυνα και με δυο καλάθια από τους Diallo και Carter, με τον δεύτερο να καρφώνει εντυπωσιακά το καλάθι των “κυανόλευκων”, η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό σύντομα και μάλιστα για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 12′ (14-25). Σε εκείνο το σημείο, το “συγκρότημα” του coach Βαγγέλη Ζιάγκου αντέδρασε με πρωταγωνιστές τους Hatcher και Καββαδά “έτρεξε ένα σερί” 7-0 πηγαίνοντας τη διαφορά στους 4 πόντους (21-25). Παρά την καλύτερη εικόνα των φιλοξενουμένων, ένα τρίποντο του Hatcher τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα του πρώτου μέρους, οι Θεσσαλονικείς “έριξαν τη διαφορά” και πάλι στους 5 πόντους (26-31). To Λαύριο ήταν σαφώς ανώτερο όμως και το πρώτο ημίχρονο έληξε με μια εύστοχη ελεύθερη βολή του Cosey, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με μια διαφορά “ασφαλείας” στους 10 πόντους (34-44).

3ο δεκάλεπτο

Παρά το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και το εύστοχο τρίποντο του Σχίζα και το “drive” του Hanlan, το Λαύριο έδειξε και σε εκείνο τη σημείο σταθερότητα και καλύτερο “διάβασμα” αντιπάλου. Οι άμυνες “έσφιξαν” και για δυο λεπτά δεν υπήρχε σκορ στην αναμέτρηση. Το “ρόδι έσπασε” με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Davis, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (39-53) περίπου πέντε λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο ρυθμό του παιχνιδιού, που είχαν επιβάλλει οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα να προηγούνται με το πέρασμα τριάντα λεπτών αγώνα με 15 πόντους διαφορά (45-60).

4ο δεκάλεπτο

Ο Ηρακλής παρά το γεγονός πως προσπάθησε να διεκδικήσει ό,τι μπορούσε από το ματς στην αρχή του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου με ένα τρίποντο του Βεργίνη, οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι την “απάντηση” αυτή τη φορά με τον Carter πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Το “πάρτι” του Λαυρίου μέσα στο Ιβανώφειο συνεχίστηκε, χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασεις στον Ηρακλή. Έτσι το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαφορφώθηκε στο 60-77 υπέρ του Λαυρίου για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League.

Οι κορυφαίοι

Για τους γηπεδούχους σήμερα ξεχώρισε ο Βασίλης Καββαδάς για άλλη μια φορά, καθώς σημείωσε 12 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Αρκετά θετικός ήταν σήμερα ο Scott Suggs που πρόσθεσε ακόμη 9 πόντους.

Από την άλλη μεριά, το Λαύριο είχε σε καλή ημέρα τον Tyson Carter, ο οποίος “σταμάτησε” στους 20 πόντους, μαζεύοντας ακόμη 9 ριμπάουντ σε μια πολύ καλή εμφάνιση που πήρε την ομάδα του “από το χέρι” και την οδήγησε στο ροζ φύλλο αγώνα. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Glenn Cosey με 12 πόντους, ενώ από 11 πόντους σημείωσαν οι Πέτρος Γερομιχαλός και Sean Evans, με τον δεύτερο να μαζεύει και 7 ριμπάουντ

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 34-44, 45-60, 60-77

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ