Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Ηρακλής με το τραγικό λάθος που έκανε η ομάδα με την συμμετοχή του νέου ξένου του «γηραιού» Josh Haggins στο χθεσινό (28/2) ματς με τον Ιωνικό.  Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να παραπέμψει στον Αθλητικό Δικαστή της Λίγκας το θέμα της τεράστιας γκάφας που έκανε ο Ηρακλής με την «παράνομη» συμμετοχή (το συμβόλαιό του δεν είχε κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ πριν το ματς) του Josh Higgins στο ματς με τους Νικαιώτες.

Η ομάδα της Νίκαιας γνώριζε το λάθος του Ηρακλή, αλλά δεν θέλησε να καταθέσει ένταση μετά το ματς σε ένδειξη fair – play.

To όλο θέμα, όμως, δεν μπορούσε να περάσει έτσι, ενώ σενάρια ανέφεραν ότι πολλές ομάδες από εκείνες που είναι στην ουρά «φώναζαν» για το όλο ζήτημα.

Έτσι ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να συγκαλέσει σήμερα έκτακτο ΔΣ για το όλο θέμα. Στο ΔΣ ακούστηκαν πολλές φωνές, αλλά η Λίγκα δεν μπορούσε να δώσει… άφεση αμαρτιών, διότι έτσι θα καταστρατηγούσε μόνη της τους κανονισμούς και τον πειθαρχικό κώδικα.

Έτσι το ΔΣ αποφάσισε να πάει το θέμα στον Αθλητικό Δικαστή της Λίγκας και να αποφασίσει αυτός για το τι θα γίνει κι αν φυσικά ο Ηρακλής θα τιμωρηθεί για την παράλειψη μεν, αλλά παράβαση των κανονισμών δε.

Οι κανονισμοί προβλέπουν ακόμα και ποινή αφαίρεσης από -2 έως ακόμα και -6 βαθμούς.

Βέβαια, ο Αθλητικός Δικαστής μπορεί να δεχτεί ότι υπήρχε απλά ένα ανθρώπινο λάθος και να ρίξει… στα μαλακά τον «γηραιό», ο οποίος η αλήθεια είναι ότι δεν είχε δώσει… δικαιώματα ως τώρα.

Αν πάντως, ο Ηρακλής τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης βαθμών, τότε η ομάδα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Ο «γηραιός» είναι αυτή τη στιγμή στην τελευταία θέση της κατάταξης με 18 βαθμούς και σκορ 5-8.

Αν η ομάδα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, αυτό σημαίνει ότι έχει τεράστιο βαθμολογικό θέμα και θα πρέπει να παλέψει με νύχια και με δόντια για την σωτηρία/