Μία πολύ δύσκολη νίκη πήρε στην Κρήτη ο Προμηθέας Πατρών που επικράτησε με 72-73 του Ρεθύμνου για την πέμπτη αγωνιστική της φετινής Basket League. Δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, έπειτα από αυτήν με την ΑΕΚ, με το Ρέθυμνο να παραμένει χωρίς νίκη στη Basket League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα από τους Πατρινούς στο παρκέ και έπαιξαν πολύ καλή άμυνα στους περισσότερους παίκτες του Προμηθέα. Αυτό, τους επέτρεψε να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ (18-15). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, ήταν οι ώρα των παικτών του Μάκη Γιατρά να παίξουν εξαιρετική άμυνα, βρίσκοντας πολύ εύκολα καλάθια στην επίθεση. Έτσι, κατάφεραν πολύ γρήγορα να πάρουν το προβάδισμα και να φτιάξουν και μία καλή διαφορά πριν την ανάπαυλα για το ημίχρονο (33-40).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ρεθύμνου, ήταν ακόμα καλύτερη από την πρώτη περίοδο και στις δύο πλευρές του παρκέ, επιστρέφοντας στην αναμέτρηση και παίρνοντας το προβάδισμα από τους Αχαιούς (55-53). Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν μετατράπηκε σε «ντέρμπι» με τις δύο ομάδες να εναλλάσσουν το προβάδισμα, πριν ο Προμηθέας πάρει στο τέλος μια μικρή διαφορά, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος παρά την πίεση, φτάνοντας έτσι στη νίκη με 72-73.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-40, 55-53, 72-73.

Ρέθυμνο (Μυκονιάτης): Ντάνιελς 18 (1), Μπρέισι Ντέιβις 7, Οικονομόπουλος, Ραζής 3, Χριστοδούλου 5 (1), Γλυνιαδάκης, Σιγκούνας, Μπαρτ Τζούνιορ 16 (4), Καλογιαννίδης, Κλάντον, Τζόουνς 8, Τζόνσον 15(1).

Προμηθέας Πατρών (Γιατράς): Λίποβι 16 (4), Γκίκας 11 (2), Τσαϊρέλης 8 (2), Γερομιχαλός, Κασελάκης 5, Σαλούστρος 4, Κατσίβελης 7 (1), Μέιερ 9 (1), Μπράουν 4, Λαναράς, Παρκς 9, Μαντζούκας.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά ΕΔΩ.