Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε σήμερα (12:30), όσον αφορά στην ημιτελική φάση των playoffs του πρωταθλήματος της Basket League, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα και ο Παναθηναϊκός την Λάρισα, την ευχάριστη έκπληξη στο φετινό «μαραθώνιο».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα επικεντρώθηκαν στον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και σε έναν παλιότερο τελικό με τον Παναθηναϊκό, όπου φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον Kyle Hines, δηλώνοντας μετανιωμένος για το γεγονός ότι δεν πήρε την ομάδα να αποχωρήσει από το γήπεδο σε ένδειξη δυαμαρτυρίας.

Τα όσα ανέφερε:

 «Είμαστε 10 μήνες μαζί με τόσες πολλές αυξομειώσεις σε συναισθήματα. Προφανώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της διαχείρισης που πρέπει να κάνουμε. Να μείνουμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι, να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Να μου επιτρέψετε να εκθειάσω λίγο τον καλύτερο αρχηγό που είχε ποτέ σε όλες τις ομάδες που ήμουν, τον Γιώργο Πρίντεζη γιατί σε μια φάση μεγάλης ωριμότητας γι’ αυτόν, και ηλικιακά και αγωνιστικά. Δεν το λέω για να τον κολακεύσω, ούτε μιλάω ιδιαίτερα για κάποιον παίκτη… Είχε τεράστια συνεισφορά στο να έχουμε συνοχή, να είμαστε συμπαγείς, στις στιγμές μέσα στην χρονιά που κόντευε να ξεφύγει… Γιατί πάντα στις ομάδες υπάρχουν οι ήττες, τα “εγώ”…

Δυσκολίες και δυσχέρειες. Ήταν τόσο σημαντικός ο ρόλος του και η συνεισφορά του ώστε ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει τους δυο από τους τρεις στόχους του. Παίκτες σαν τον Γιώργο, τον Ιωάννη (Παπαπέτρου). Μπορούν να βοηθήσουν και τους άλλους να καταλάβουν τη σημασία του να τελειώσει μια χρονιά όσο καλύτερα γίνεται».

Ο καθένας από μας έχει έναν τρόπο που συμπεριφέρεται, μία φιλοσοφία. Συχνά είναι δύσκολο να το κάνεις από ένα δημόσιο βήμα αν δεν υπάρχει αφορμή. Αν για κάτι έχω μετανιώσει αντίστοιχο σε αυτή τη διαδρομή είναι στην προηγούμενη θητεία μου στον Ολυμπιακό, που παίξαμε έναν τελικό με τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και είχε πέσει μία φωτοβολίδα στο κεφάλι του Χάινς θυμάμαι.

 Αν για ένα πράγμα που έχω μετανιώσει, κι έχω κάνει πολλά λάθη και σωστά σε αυτή τη διαδρομή, είναι που τότε δεν ζήτησα από τη διοίκηση να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε, να μην παίξουμε τον τελικό. Γιατί θυμάμαι ότι πήγα να μιλήσω στους παίκτες στα αποδυτήρια, ο Χάινς ήταν ζαλισμένος και κανείς δεν είχε προσοχή και συγκέντρωση να παίξει έναν τελικό πρωταθλήματος. Είδα πρώτη φορά φόβο στα μάτια τους για την υγεία τους. Αν μετάνιωσα κάτι είναι που τότε δεν πήρα θέση. Ήμουν νέος στον Ολυμπιακό. Αντίστοιχα θα μπορούσα να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι που λες».